Alături de ea, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare şi un fost director în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Mircea Meleşteu, şi un apropiat al lui Drăghici, Doru Bălăşoiu.
DNA a adus împotriva Georgianei Drăghici acuzaţii de mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participație improprie la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.
Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi organizat ilegal o tabără de vară a TSD. Toate cheltuielile de cazare și masă ale celor 102 de participanți, conform diagramelor de cazare, în cuantum de 14.000 lei, destinate desfășurării proiectului respectiv, în perioada 22 – 24 noiembrie 2013, au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului și Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formațiunea politică, susţine DNA.
Potrivit procurorilor, mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect sunt studenți ai unei facultăți din Pitești care nu au participat la acel eveniment decât pe „hârtie”.
Conform acuzaţiilor, audiată ca martor, în aprilie 2016, Georgiana Drăghici ar fi făcut afirmații mincinoase și nu a spus tot ce știa cu privire la aspectele esențiale și, totodată, a determinat o altă persoană să facă afirmații mincinoase în cadrul declarației de martor pe care aceasta din urmă a dat-o în cauză, în scopul evitării implicării sale în cercetări și favorizării inculpatului Bălășoiu Doru.
La rândul său, Mircea Drăghici este cercetat de DNA pentru că, potrivit procurorilor, „și-ar fi însușit suma de 380.000 euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenții în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parțială în proporție de peste 2/3 a unui imobil”.
DNA îl suspectează pe Drăghici că a decis să cumpere o clădire în valoare de peste 500.000 euro, pe care să o plătească, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.
Citește și: EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid
De asemenea, potrivit DNA, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.