Gabriela Firea a promis, în 2016, o Sală Polivalentă. Astăzi, ne asigură că lucrările încep în 2020

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.12.2019 - 13:24

Cum alegerile locale sunt anul viitor, s-a dat drumul la promisiuni.  

SHARE

Luni, Marius Coajă, consilier pe insfrastructură în primăria Capitalei, a declarat că în zona Arenei Naţionale va fi construită o sală multifuncţională de 20.000 de locuri, o investiţie de 130 de milioane de euro. El a precizat că lucrările vor începe în vara anului 2020, după încheierea Euro-2020, şi vor dura 28 de luni.

"Sala va fi amplasată în apropierea Arenei Naţionale, între Arena Naţională şi Patinoarul Flamaropol. În momentul de faţă se elaborează proiectul tehnic şi vom începe construcţia sălii imediat după terminarea Campionatului European.

Ca termen de excuţie, de la eliberarea ordinului de începere a lucrărilor, el este prevăzut pentru 28 de luni. Indiferent cât de repede ne-am fi mişcat cu elaborarea proiectului tehnic şi cu începerea execuţiei, avem o condiţie impusă de UEFA ca în zona respectivă să fie amenajată o parcare pentru Euro-2020.

Sala va avea o capacitate de 20.00 de locuri, 16.000 de locuri pe scaune şi încă patru mii de scaune mobile. Am luat legătura cu toate federaţiile implicate, ne-au dat fiecare câte o adresă, în care ne-au spus în mare ce ar vrea să aibă acolo. Vorbim de o sală multifuncţională, cu parcare subterană, cu parcare exterioară pentru autocare şi cu încă şase terenuri de sport.

Celălalt proiect (n.r. - al fostului primar Oprescu) era un proiect mult mai mic, nu era o sală multifuncţională şi a  fost blocat în instanţă de câtre doi constructori patru ani. În 2017, după foarte multe clarificări şi contestaţii în instanţă, comisia din cadrul primăriei şi instanţa au decis anularea procedurii respective şi am mers mai departe cu o altă procedută, deoarece avea, din punctul nostru de vedere, multe hibe studiul de fezabilitate de la acea dată.

Deja am atribuit proiectul. Mergem pe un contract de <design and build> şi am atribuit deja acest contract. Vor fi investiţi 130 de milioane de euro, pentru tot ce înseamnă proiect tehnic, execuţie, lucrări şi dotarea pentru fiecare sport în parte", a declarat Marius Coajă, la Digi Sport.

Gabriela Firea a avut, în 2016, un Program electoral pentru București

La capitolul „Obiectivele primăriei 2016 - 2020” era precizat: „Construcția unei săli Polivalente moderne în parteneriat public privat În prezent există un proiect care prevede finanțare din fonduri guvernamentale. Proiectul este blocat din cauza contestațiilor depuse la licitație”.

După preluarea mandatului, Gabriela Firea a promis că pavilionul central de la Romexpo va fi transformat într-o sală Polivalentă de 15.000 de loje, potrivit Mediafax. Niciuna din cele două promisiuni nu s-au îndeplinit. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te