Frăția Ortodoxă, care sprijină AUR și pe George Simion, binecuvântată de un legionar până la moarte

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.01.2021 - 22:06
George Simion / FB

„Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință” este un grup de Facebook foarte activ și numeros, legat de Iustin Pârvu.

SHARE

Organizația creștină cu același nume a primit binecuvântarea lui Iustin Pârvu, cel care nu s-a dezis de credința legionară până la moarte.

Grupul de FB „Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință” are 67.694 de urmăritori.

Dacă fiecare membru ar mai fi convins alți 4 oameni să voteze AUR, am ajunge la jumătatea voturilor obținute de partidul condus de George Simion la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Atunci, AUR a obținut puțin peste 500 de mii de voturi, adică 9%.

Citește și: Frăția Ortodoxă, cu 70 mii de adepți, preia mesajul lui George Simion: „Nu” vaccinării obligatorii

Grupul de Facebook „Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință” a prezentat și promovat intens activitatea AUR. Și astăzi este unul din vectorii cei mai importanți de imagine ai partidului.

Pe 6 decembrie a fost postat un link către un articol de presă în care AUR își clamează victoria pentru intrarea în Parlament. Sunt 1.200 de reacții și sute de comentarii.

Pe 4 decembrie a fost postat mesajul lui Claudiu Târziu, copreședinte AUR care spune: „Partidele care au trădat familia românească trebuie scoase din Parlament. Prin vot, la 6 decembrie”.

Pe 3 decembrie, discurs video Claudiu Târziu: În ultimii ani, noi, creștinii din România, am fost loviți în mod concertat și concentrat.

Citește și: Partidul AUR și George Simion, susținuți de Grupul Frăția Ortodoxă care are 70 mii de adepți

Pe 3 decembrie, „poziția AUR față de restrângea libertății”.

„Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință este o organizatie creștină în care se aduna români care au ca valori principale dragostea de Dumnezeu, Neam și Țară.


 

Grupul a a luat ființă cu binecuvântarea și botezul Sfântului Părinte Iustin Pârvu.

Misiunea acestei organizații este de a dezvolta în sufletele românilor, dorința de a se îmbunătăți permanent, de a fi mândri de neamul din care facem parte și de a renunța la mentalitatea actuală a societății în care se promovează minciuna, furtul, mișelia și trândăvia”, potrivit propriei prezentări de pe FB.

O scută mențiune: părintele Iustin Pârvu nu și-a ascuns nici la bătrânețe simpatiile legionare. La aniversările a 90, respectiv 92 de ani, conform unor înregistrări video postate pe YouTube, un grup de măicuțe de la Mănăstirea Petru Vodă i-au cântat starețului „Sfânta tinerețe legionară”.

A făcut vâlvă cu o teorie conspirativă, și anume că cipul din pașaport ar conține numărul fiarei.

în 1948 a fost arestat pe motive politice și condamnat la 12 ani închisoare. Trece prin închisorile Suceava, Văcărești, Jilava și Aiud. În ultima clipă, înainte de a fi trimis la "reeducare" la Pitești, este trimis să muncească, deținut fiind, în mină la Baia Sprie.

Detalii AICI

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te