Franța a trimis medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19 din România

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.10.2021 - 17:41
Laurence Auer, ambasadoarea Franței Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Un ajutor oferit de Franţa - ce constă în medicamente necesare tratării pacienţilor bolnavi de COVID din secţiile ATI - a sosit, duminică, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei - Ciolpani (CNCCI).

SHARE

"Acestea sunt medicamente pentru reanimare (ATI), exact acelea care sunt necesare astăzi în spitale. Am lucrat cu ministrul Arafat şi cu ministrul Sănătăţii şi cu autorităţile române, pentru că Mecanismul european de protecţie civilă este unul care funcţionează foarte bine, iar aceste medicamente vor fi livrate imediat. Miercuri vor sosi şi alte ajutoare, echipamente", a spus Laurence Auer, ambasadorul Franței. 

Citește și: Interlopii Mircea și Vali Nebunu au fugit din țară. Doar Vali a fost dat în urmărire internațională

Arafat a menţionat că se discută cu Polonia şi Ungaria pentru transferul altor pacienţi bolnavi de COVID-19.

Citește și: Interlopul Cosmos Tănase, prins fără centură, a amenințat polițiștii că-i calcă cu mașina

"Continuăm cu transferurile, dar, în acelaşi timp, vor începe să sosească şi echipele medicale care vor lucra cu noi în spitale. Şi asta va fi din nou anunţat când vedem primele echipe care sosesc. Deja avem o echipă care are primii antemergători, care analizează totul, unde vor lucra, cum vor face şi în cursul săptămânii vom avea prima echipă care vine, pe lângă echipa din Republica Moldova, care este deja în Iaşi", a declarat Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, medicamentele vor ajunge "destul timp" şi planul de distribuire va fi făcut de Ministerul Sănătăţii.

"Ministerul Sănătăţii va face planul de distribuire şi Unifarm va face distribuirea cu maşini refrigerate, pentru că unele dintre ele trebuie să fie păstrate la temperaturi între 2 şi 8 grade. Dozele astea sunt foarte importante pentru menţinerea pacienţilor intubaţi, ventilaţi, sedaţi, care trebuie să fie relaxaţi muscular ca să poată să fie îngrijiţi în secţiile de Terapie Intensivă când nu mai pot respira normal. Sunt medicamente pentru toate secţiile de terapie intensivă şi vor ajunge pentru un timp suficient. Depinde de consum. Este foarte greu de estimat", a mai spus Arafat. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.