FOTO Un cetățean a sesizat la Poliție o mașină pe trotuar. Răspuns: Nu poate fi identificat numărul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.06.2023 - 14:51
Un cetățean a sesizat la Poliție o mașină pe trotuar. Răspuns: Nu poate fi identificat numărul - Foto: turnulsfatului.ro

Un cetățean a sesizat la Poliție o mașină parcată neregulamentar, pe trotuar, trimițând o fotografie clară, precum și locația exactă. Poliția i-a răspuns însă că „nu se poate identifica numărul de înmatriculare al acesteia și nici locul unde aceasta a fost parcată”.

SHARE

O autospecială a Poliției sibiene a fost fotografiată în timp ce era parcată pe trotuarul străzii Avram Iancu, în fața sediului Poliției Animalelor, de către un trecător. Fotografia a fost atașată unei sesizări și transmisă Primăriei prin intermediul Sibiu City App, pentru a fi luate măsurile contravenționale care se impun.

Apoi, sesizarea a fost transmisă de Poliția Locală Sibiu către Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, iar după șase zile, cetățeanul a primit drept răspuns o adresă din partea Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Sibiu.

Citește și: Adrian Ionel, fost director Unifarm condamnat cu amânarea executării. A cerut șpagă 760.000 de euro

„Vă comunicăm faptul că în adresa declinată de Poliția locală Sibiu către Biroul Rutier Sibiu nu se poate identifica numărul de înmatriculare al acesteia și nici locul unde aceasta a fost parcată”, se arată în răspunsul semnat de către conducerea Poliției municipiului Sibiu – comisarul șef de Poliție Sebastian Veștemeanu și de către conducerea Biroului Rutier – comisarul de poliție Ciprian Paroș, relatează turnulsfatului.ro.

În răspuns se mai face referire la o prevedere din Codul Rutier (articolul 61, alineat 2), potrivit căreia „conducătorii autovehiculelor aflați în acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență, pot încălca regulile de circulație, cu excepția celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată”.

”Astfel, lucrarea dumneavoastră a fost clasată. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru rezolvarea legală a problemelor dumneavoastră”, se încheie adresa primită de sibianul care a formulat sesizarea.

Citește și: FOTO „Dorel” a săpat o groapă cu excavatorul și a căzut cu utilajul în ea

Numărul de înmatriculare al autospecialei de poliție parcate neregulamentar se vede clar. „Am constatat anumite deficiențe procedurale”

După ce a primit răspunsul de la Poliție, cetățeanul care a sesizat la Poliție o mașină pe trotuar în Sibiu a transmis presei o copie a acestuia, precum și fotografia realizată la finele lunii mai, fotografie în care se vede cât se poate de clar atât numărul de înmatriculare al autospecialei, cât și faptul că este vorba de secția de poliție de pe strada Avram Iancu.

Apoi, răspunsul primit de către sibianul care a formulat sesizarea și fotografia care a stat la baza acesteia au fost trimise de către Turnul Sfatului conducerii IPJ Sibiu.

„În urma verificărilor efectuate pentru stabilirea situației de fapt privind petiția din 30.05.2023, am constatat anumite deficiențe procedurale și am luat măsurile legale în consecință, în cadrul intern al instituției, pentru evitarea unor situații similare viitoare. (...) În semn de totală transparență și obiectivitate (...) vom relua întreaga verificare și soluționare a petiției din data de 30.05.2023”, se arată în răspunsul semnat de chestorul de poliție Tiberiu Ivancea, inspectorul șef al IPJ Sibiu.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te