Un autobuz STB de pe linia N109, care circula pe șina de tramvai de pe Calea Călărașilor, în zona Hala Traian, a fost străpuns de un cornier al șinei, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Când a călcat cu roata pe el, fierul s-a arcuit și a intrat prin podea în cabina pasagerilor. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, în vehicul aflându-se doar șoferul.
Șina de tramvai a intrat atât de puternic în autobuz, încât a frânat vehiculul. Șoferul a fotografiat și postat incidentul pe rețelele de socializare, acesta devenind viral.
Citește și: Accident mortal în Vaslui. Un copil de patru ani s-a stins. Tatăl lui, în stare gravă la spital
Un autobuz STB, străpuns de șina de tramvai pe care circula
„În podeaua autobuzului a pătruns un cornier de la șina de tramvai. Mulți colegi m-au sesizat anterior despre posibilitatea producerii unui astfel de eveniment și refuză să mai lucreze pe liniile de tramvai, pentru a nu fi responsabili pentru viața călătorilor”, a scris șoferul STB al autobuzului de pe linia N109 pe grupul de Facebook „STB-Tribuna angajaților”.
„Vă informez că, răspunderea/culpa pentru astfel de evenimente ne aparține. Șoferii sunt responsabili pentru siguranța călătorilor și nu suntem obligați să circulăm pe linia de tramvai, unde există sectoare de drum ce pun în pericol siguranța călătorilor, până la remedierea situației”, a mai scris șoferul.
Citește și: VIDEO Lada a lansat modelul Aura. Mașina „Premium”, cu 90% piese rusești, nu a pornit la eveniment
Fierul a intrat în cabină. Directorul STB susţine că nu există niciun pericol pentru pasageri
Din imaginile incidentului postate de șoferul autobuzului se observă cum cornierul șinei a străpuns podeaua vehicului și a intrat periculos în cabina pasagerilor.
Cu toate acestea, directorul STB a afirmat că nu există niciun pericol pentru călătorii care folosesc autobuzele ce circulă pe liniile de tramvai.
"S-a stabilit o comisie tehnică de analiză a evenimentului, iar rezultatele acestei evaluări vor fi comunicate către presă. Rămâne de văzut în ce măsură anumiți angajați și-au făcut treaba vis a vis de întreținerea căii de rulare a tramvaiului. Pentru că, zi de zi, noi avem angajați care trebuie să intervină și tot ceea ce e neconform să repare.
Se circulă cu viteze mici, se circulă pe calea de rulare, acolo unde este posibil și unde infrastructură permite, tocmai pentru a veni în avantajul utilizatorilor și a avea un interval mic de succedare între vehicule.
În condițiile în care se respectă regulamentul intern și fișa postului, nu există niciun risc pentru călători.", a declarat, pentru Antena 3, directorul STB, Adrian Criț.