duminică 26 octombrie
EUR 5.0835 USD 4.3789
Abonează-te
Newsweek România

FOTO Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC

Data publicării: 28.09.2024 • 09:38 Data actualizării: 28.09.2024 • 09:59
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP

Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC, iar pentru neregulile constatate comisarii au aplicat și o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

Comisarii ANPC au amendat o tavernă din Sectorull 1 al Capitalei şi au dispus închiderea temporară a acesteia, în urma unui control.

Verificările au fost demarate după o sesizare, iar comisarii au găsit mai mult deficienţe, între care utilizarea unor produse expirate, mizerie şi ustensile neprofesionale.

Citește și: Nord Airport Hotel din Otopeni a fost închis și amendat cu 50.000 de lei de ANPC. Ce nereguli sunt

Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC

”Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 1 a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SGE Construct Proiect SRL, care administrează restaurantul Roka Greek Taverna, din Capitală, în urma unei sesizări primite de la consumatori”, a transmis ANPC, informează News.ro.

Sursa citată a precizat că, pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, un avertisment şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor.

Citește și: Carne în putrefacție vândută într-un magazin cunoscut din țară. ANPC a acordat sancțiuni

Neregulile descoperite de ANPC la Roka Greek Taverna din Capitală:

- folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere desprinse, grătare cu prezenţă de rugină, depuneri de gheata pe pereţii laterali

-utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită

-folosirea unor materii prime cărora li s a schimbat starea termică şi fără elemente de identificare

Citește și: ANPC: 4 locații ale unui fast-food celebru, ÎNCHISE! Gândaci, mizerie,condiții igienice de nedescris

- depozitarea materiei prime ambalate direct pe paviment

- utilizarea unor recipiente pentru colectarea resturilor alimentare fără capac de protecţie

- utilizarea unor ustensile depreciate, neprofesionale

- lipsa informaţiilor referitoare la cantităţile de ingrediente şi a valorii nutriţionale, pentru preparatele din lista meniu.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România

Newsweek România Ultima oră

Newsweek România
Ultima oră