FOTO Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica din Capitală. Lucrările au început acum patru ani

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.06.2023 - 16:19
pasajul Doamna Ghica din București Foto: Primăria Capitalei
Simulare pasaj Doamna Ghica Foto: tcmb.ro/

Pasajul Doamna Ghica ar urma să fie gata în curând. Primarul general Nicușor Dan și Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, dau termene de finalizare diferite.

SHARE

Pasajul Doamna Ghica, podul rutier ce ar urma să descongestioneze traficul din cartierul care îi poartă numele. Lucrarea a început acum patru ani și trebuia să dureze un an. Însă lucrurile nu au mers cum se așteptau autoritățile. 

Astfel, anul acesta se vrea neapărat inaugurarea. Primarul Nicușor Dan și edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, dau însă termene de finalizare diferite. 

Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica din Capitală. Lucrările au început acum patru ani

„Lucrări de armare la Pasajul Ghica. În aproximativ două săptămâni începe betonarea. Proiectul este în grafic, iar în toamnă Pasajul va fi deschis circulaţiei”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

 

 

Pe 29 martie,  autoritățile anunţat că a fost finalizată montarea tăblierului metalic la Pasajul Doamna Ghica, iar pe 1 aprilie a fost deschisă în zonă circulaţia pentru tramvaie.

Citește și: VIDEO Epopeea Pasajului Doamna Ghica din București s-ar încheia vara viitoare. Promite Nicușor Dan

Traficul rutier va fi reluat din toamnă, întrucât mai sunt necesare lucrări. „Lucrările de investiţii se fac cu bani, nu se fac cu plânsete, nici cu lozinci”, a afirmat atunci Nicuşor Dan.

Constructorii și Radu Mihaiu au spus că în vara aceasta vom circula pe pod.

Cât costă pasajul Doamna Ghica

”Trustul de Clădiri Metropolitane București se ocupă de lucrările de proiectare și execuție pentru modernizarea retelelor si a drumului dar si constructiei pasajului de la Doamna Ghica, urmând ca de la sfarsitul anul 2020, traficul din zona Doamna Ghica să fie decongestionat prin noul pasaj construit pentru bucureșteni.

Contractul a fost încheiat în data de 16.05.2019 iar lucrările de construcție au fost deja demarate în cursul lunii octombrie 2019, urmând să se finalizeze în luna octombrie 2020, întreaga perioadă de proiectare și execuție a lucrărilor fiind de 15 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 12 luni de execuție”, anunța Trustul de Clădiri Metropolitane în 2019.

Citește și: VIDEO Promis pentru toamna lui 2020, Pasajul Doamna Ghica din București este doar 50% finalizat

Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție este de 110.034.377,95 lei fară TVA.

Prin oferta depusa de TCMB a fost propusă o soluție tehnică alternativă față de cea prevazută în cadrul Studiului de Fezabilitate, care a condus atât la reducerea costurilor cât și a duratei de execuție. În plus, soluția propusă de TCMB propune îmbunătățirea pasajul din punct de vedere estetic și evitarea perturbării traficului pe perioada de execuție a lucrărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te