Firea renunță la candidatura la prezidențiale: Eu am vrut să fac un bine partidului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.07.2019 - 12:21
Primarul Capitalei, Gabriela Firea/Foto: Inquam

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat marți, la sosirea la ședința conducerii partidului în care ar trebui stabilit candidatul la prezidențiale, că ea a vrut să facă un bine partidului prin faptul că s-a oferit să candideze pentru Palatul Cotroceni.

SHARE

UPDATE: Gabriela Firea a avut o discuție de 20 de minute cu Viorica Dăncilă și Mihai Fifor înainte de ședința CEX al PSD de marți. În urma acestei discuții, susțin surse din conducerea partidului, nu se va mai supune la vot și candidatura primarului Capitalei pentru calitatea de prezidențiabil din partea PSD, scrie Digi24.

___________________

”Dragoste cu de-a sila nu se poate. Eu am vrut să fac un bine partidului. Dacă colegii mei nu consideră că aceasta e calea potrivită pentru ei, nu am decât să accept decizia care se va lua.

Eu voi spune colegilor cum văd lucrurile, care sunt atuurile mele pentru a deveni candidatul PSD la prezidențiale.

Înțeleg că nu sunt posibile înțelegeri cu ALDE și Pro România, cel puțin nu pentru primul tur, poate pentru al doilea. Eu nu pot să impun ceva colegilor, dar poate va veni și vremea mea”, a declarat Gabriela Firea, potrivit G4media.

Conducerea PSD se reuneşte azi pentru a decide candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, care urmează să fie validat de Congresul programat pe 3 august.

Viorica Dăncilă a anunțat că va candida ”dacă partidul i-o cere”, în timp ce Gabriela Firea își dorește nominalizarea, în ciuda lipsei de susținere în rândul baronilor locali care compun Comitetul Executiv.

Astfel, Biroul Permanent al PSD se va întruni începând cu ora 11,00, iar de la ora 12,00 este programată reuniunea Comitetului Executiv Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

În 11 iulie, preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat că, în cazul în care partidul îi va cere, va candida la alegerile prezidenţiale, menţionând atunci că opţiunea sa este de a merge „în spatele altui candidat”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -