Finul fostului preşedinte PSD al CJ Mehedinţi Adrian Duicu, numit secretar general al ANPC

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.10.2021 - 16:02
Finul fostului preşedinte PSD al CJ Mehedinţi Adrian Duicu, numit secretar general al ANPC / gov.ro

Felix Manta, finul fostului preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, a fost numit de premierul interimar Florin Cîţu secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

 Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Duicu este unul dintre apropiaţii liberalului Cristian Buşoi, ales vicepreşedinte PNL în echipa lui Florin Cîţu. De altfel, numele lui Buşoi apare şi în dosarul în care Adrian Duicu a fost condamnat la un an şi jumătate cu suspendare pentru fapte de corupţie.

Citește și: Vaccinarea reduce de 5 ori riscul de infecție și de 14 ori riscul de a ajunge la terapie intensivă

 
“Daniel Felix Manta, comisar şef adjunct Regiunea S-V Oltenia, exercită, cu caracter temporar, funcţia publică din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru o perioadă de 6 luni”, potrivit deciziei semnate de premierul Florin Cîţu. 
 
Manta a fost şi subprefect de Mehedinţi şi şef al OPC Mehedinţi. 

Citește și: Cei mai slabi la științe, ultimii la vaccinare: cât de neîncrezători sunt românii în cunoaștere


Adrian Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a fost condamnat definitiv, în februarie 2020, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru mai multe fapte de corupţie. În rechizitoriu, procurorii DNA au aratat că Adrian Duicu şi-ar fi exercitat influenţa şi asupra lui Cristian Buşoi, la acea vreme preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru ca o firmă controlată de Duicu prin interpusi să deconteze sume cât mai mari din bugetul asigurărilor sociale de sănătate, arată news.ro. 
 
În prezent, Cristian Buşoi ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL, fiind ales în echipa lui Florin Cîţu. 
 
Tot vineri, Mihail Adrian Oprescu a fost numit de Florin Cîţu în funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Oprescu este soţul deputatei PSD Simona Bucura-Oprescu.
”Începând cu data de 28 octombrie 2021, domnul Mihail-Adrian Oprescu, inspector general de stat adjunct în cadrul Inspecţiei Muncii, exercită, cu caracter temporar, prin detaşare, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia publicată vineri în Monitorul Oficial.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te