Această schemă le va oferi locuitorilor ocazia să aleagă un copac pe care doresc să-l planteze chiar ei sau să opteze pentru plantarea unui arbore de către Coed Cadw, filiala din Ţara Galilor a Woodland Trust, cea mai mare organizaţie caritabilă de conservare a pădurilor din Regatul Unit.
Copacii vor fi disponibili începând din luna martie în cinci centre regionale, urmând ca până în luna octombrie 2022 să fie puse la dispoziţia cetăţenilor 20 de astfel de centre.
Potrivit ministrului adjunct pentru schimbări climatice, Lee Waters, costurile acestui proiect sunt estimate la aproximativ 2 milioane de lire sterline, notează Agerpres.
Citește și: Liviu Dragnea ar fi părăsit-o din gelozie pe Irina și i-a dat și block. Irina Tănase: Contactați-l
În cadrul unei vizite efectuate la unul dintre proiectele de împădurire ale trustului din apropiere de Gnoll Park din Neath, în regiunea Ţara Galilor de Sud, ministrul Waters şi-a exprimat speranţa că această campanie va inspira familiile să continue să planteze singure copaci în viitor.
Every household in Wales will be offered a free tree to plant to help tackle climate change 🌳
— Welsh Government Climate Change (@WGClimateChange) December 6, 2021
To celebrate this, @Amanwy joined school pupils in @CoedCadw Brynau woodlands project to see tree planting in action 📽️👇
More info here:https://t.co/YQP2FnMpwx pic.twitter.com/NYnOHIYzVi
„Trebuie să plantăm mult mai mulţi copaci pentru a ne atinge obiectivele privind schimbările climatice până la sfârşitul acestui deceniu. Trebuie să plantăm încă 86 de milioane de copaci în Ţara Galilor”, a spus oficialul guvernului de la Cardiff.
Citește și: Dr. Marinescu avertizează: Omicron se extinde. În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul
Acesta a mai precizat că numărul copacilor plantaţi trebuie „să crească de 15 ori în fiecare an”, adăugând că aceasta „este o provocare masivă”.
„Vrem ca gospodăriile să joace un rol. Pentru asta am lansat o adevărată chemare la luptă împtriva problemelor de mediu”, a precizat Waters.
Drumul către un milion de copaci plantați și conectarea cu natura
„Este un lucru practic deoarece dacă fiecare gospodărie ar planta un copac, am avea un milion de copaci plantaţi. Dar este vorba şi despre creşterea gradului de conştientizare, de a-i determina pe oameni să se gândească la natură şi la rolul pe care îl au arborii”, a adăugat ministrului adjunct pentru schimbări climatice, Lee Waters.
Acesta a recunoscut că plantarea individuală a copacilor nu reprezintă răspunsul pentru atingerea obiectivelor stabilite şi a declarat că proprietarii de terenuri din Ţara Galilor, cum ar fi fermierii, ar trebui să joace şi ei un rol în acest sens. Se estimează că aproximativ 10% din terenurile utilizate pentru producţia de hrană trebuie transformate în pădure.
„În primul rând, avem nevoie ca fermierii să planteze mai mulţi copaci pe pământurile lor”, a spus Waters. Acesta a subliniat și că „10% nu reprezintă o schimbare uriaşă. Există motive practice pozitive pentru care copacii îi pot ajuta pe fermieri să-şi desfăşoare activităţile obişnuite. De asemenea, intenţionăm să schimbăm regimul de subvenţii, astfel încât fermierii să fie stimulaţi să facă acest lucru”.