DSP a sunat să verifice cum se simte un bărbat decedat, afirmă fiul acestuia

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 12.11.2020 - 12:01
Testare pentru virusul SARS-CoV-2/FOTO: Pexels

Un bărbat din Sibiu spune că a fost sunat de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică pentru a fi întrebat de starea de sănătate a tatălui său, diagnosticat cu COVID-19 și decedat în urmă cu câteva zile. Mama bărbatului primise aprobare de DSP să participe la înmormântare.

SHARE
”Am fost sunat ieri dimineaţă să mă întrebe ce face tatăl meu. Am simtit ca mor eu când am auzit această întrebare. Tata era inmormântat cu o zi înainte. Şi-au cerut scuze, le-am spus să se documenteze. Apoi mă întrebau cum o cheamă pe mama, cum se numeşte medicul de familie al mamei. În ziua înmormântării am primit decizie pentru ca mama să participe la înmormântare. Deci ştiau cum se numeşte mama”, a declarat la Antena 3 Ilie Brad, potrivit News.ro.
 
El a precizat că tatăl său suferea de 18 ani în urma unei operaţii de colecist nereuşită şi că îl ducea periodic la spital.
 
”L-am dus cu icter şi l-am adus mort de COVID”, a afirmat bărbatul, în condiţiile în care spune că înaintea internării tatăl său făcuse testul pentru COVID-19, care a fost negativ.
 
Ilie Brad a spus că va dori să vadă documentele medicale ale tatălui său.
 
În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei, s-au înregistrat 8.686 cazuri de coronavirus.
 
DSP Sibiu a realizat o analiză de risc şi a trimis-o Centrului Naţional de Sănătate Publică pentru avizare. În propunerea DSP Sibiu se vorbeşte despre carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie. Municipiul Sibiu avea miercuri o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.
 
”În cursul zilei de vineri, 13 noiembrie va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu în cadrul căreia se va analiza situaţia epidemiologică şi conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Toate acestea se vor face în prezenţa comandantului acţiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Prefectura Sibiu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.