DRP a prelungit până pe 22 martie perioada în care se pot depune proiecte pe 2023

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.03.2023 - 12:34
Gheorghe Cârciu, președintele DRP- Foto: Facebook / DRP

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunță prelungirea până pe 22 martie a.c. inclusiv a perioadei în care pot fi depuse proiecte în cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023.

SHARE

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunță prelungirea până pe 22 martie a.c. a perioadei în care pot fi depuse proiecte  în cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023.

„În contextul interesului crescut, manifestat de mediul asociativ românesc din afara granițelor țării pentru accesarea fondurilor DRP din cadrul Sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023, proiectele cu o perioadă de derulare de minim 10 luni se depunn până la data de 22 martie 2023 (inclusiv). Pentru celelalte proiecte, cererile de finanţare se depun până pe 28 aprilie 2023”, precizează o postare pe pagina de Facebook a DRP.

DRP a prelungit până pe 22 martie a.c. perioada în care se pot depune proiecte pe 2023

Ghidul de finanțare 2023 și documentele de interes, în format editabil, sunt disponibile AICI.  

Pe 28 februarie a.c., DRP a lansat sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2023.

Asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare și documentele prevăzute în Ghidul de finanțare 2023.

„Mi-am propus ca Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să se implice mai puternic în protejarea și consolidarea identității comunităților românești din afara granițelor.

Avem un buget de patru ori mai mare și astăzi lansăm sesiunea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Trebuie și este normal să sprijinim cât mai mult românii de pretutindeni, întrucât cifrele oficiale și neoficiale ne arată fără niciun dubiu că mai avem o Românie în afara granițelor noastre.

În toată perioada mandatului meu, îmi doresc să am un dialog sincer, asumat, constructiv cu asociațiile și românii de pretutindeni.

Citeşte şi: Ce informații are România despre Canalul Bâstroe. „UE nu va accepta încălcarea tratatelor de mediu”

Împreună, prin consultări succesive, am construit noul ghid de finanțare. Îi invit pe toți să-l acceseze pentru proiecte care să fie derulate în interesul și pentru întărirea identității românești”, a declarat secretarul de stat Gheorghe Cârciu, președintele DRP.

Ghidul de finanțare nerambursabilă din acest an vine cu o serie de noutăți privind plafonul maxim acordat proiectelor depuse în cadrul programelor de finanțare incluse în această ediție, decontarea cheltuielilor, precum și perioada de depunere a proiectelor.

Citeşte şi: S-a descoperit cât de mult rău fac focurile de artificii asupra mediului înconjurător

Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul programelor Educație și Spiritualitate și tradiție este de 2.000.000 lei pe proiect, iar pentru cele din domeniile Cultură, Societatea civilă și Mass-media este de 500.000 lei pe proiect.

În cadrul sesiunii de finanțare 2023, un solicitant poate depune cel mult trei proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te