duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Două persoane au murit după ce au mâncat brânză făcută din lapte natural. Ce au arătat analizele

Data publicării: 07.03.2024 • 18:26 Data actualizării: 07.03.2024 • 18:26
Două persoane au murit după ce au mâncat brânză făcută din lapte natural. Ce au arătat analizele Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilsutrativ)
Două persoane au murit după ce au mâncat brânză făcută din lapte natural. Ce au arătat analizele Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilsutrativ)

Brânza de casă făcută din lapte local a ucis două persoane și a provocat otrăviri grave în alte opt, trimițând clienții la spital. Bacteriile Listeria au fost găsite în produsele unui american de 64 de ani.

Proprietarul magazinului de prăjituri cu brânză a fost acuzat de vânzarea alimentelor care nu corespundeau standardelor. Acestea sunt brânzeturi făcute din lapte nepasteurizat, adică lapte care nu a suferit tratament termic.

Alimentele au conținut bacterii Listeria, care provoacă listerioza. Brânzeturile au fost vândute în toată țara, firmă care oferă produse naturale și bio la prețuri mari.

Două persoane au murit după ce au mâncat brânză făcută din lapte natural. Ce au arătat analizele

Listerioza este o afecțiune rară, infecțioasă, produsă de o bacterie numită "Listeria monocytogenes", care se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătita insuficient și în produsele lactate).

Citește și: Anomalie: Bunica are cardul de alimente încărcat, nepotul nu, deși stau în aceeași casă. În ce oraș?

În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale, conform sfatulmedicului.ro

Citește și: Care sunt județele unde s-au primit, până acum, banii pe cardul de alimente? Când îi ia toată lumea?

„Agențiile de aplicare a legii și de reglementare implicate în acest caz vor continua să lucreze împreună pentru a-i aduce în fața justiției pe cei care pun în pericol publicul prin introducerea de produse nesigure”, a declarat marți procurorul american Carla B. Freedman.

Ancheta a mai constatat că lucrătorii de la unitatea de producție de brânzeturi nu s-au spălat pe mâini înainte de a le scufunda în zerul lichid.

Proprietarul magazinului - care a pledat în cele din urmă vinovat de acuzații - va fi condamnat pe 9 iulie 2024 . El riscă până la un an de închisoare și o amendă de 250.000 dolari, adică aproape un milion de zloți. Compania însăși va fi, de asemenea, amendată și va trebui să plătească până la 500.000 dolari.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră