Doi polițiști din Suceava și Roman au preluat conducere IPJ Bacău după crimele de la Onești

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.03.2021 - 10:38
Comisarul șef Toader Buliga este noul șef al IPJ Bacău după crimele de la Onești Foto: bacau.net

Inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și adjunctul său au fost înlocuiți cu doi polițiști din Suceava și Roman.

SHARE

Prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar șef de poliție Toader Buliga  a fost împuternicit să exercite, pentru trei luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Doi polițiști din Suceava și Roman au preluat conducere IPJ Bacău

Comisarul șef de poliție Toader Buliga are peste 25 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În perioada 2018 - 2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar din luna august 2020 și până în prezent, a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I.

Cu aceeași dată, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisar șef de poliție Constantin Dragoș Bălău a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Comisarul șef de poliție Constantin Dragoș Bălău  are peste 23 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind șef al Poliției Muncipiului Roman.

Anchetă internă 

Conducerea IPJ Bacău nu a alocat suficiente resurse, deoarece nu a ținut cont de gravitatea situației, a spus Lucian Bode, ministrul de interne.

În ceea ce privește conducerea Poliţiei din Oneşti, ministrul a spus că aceștia au ignorat amenințările făcute în trecut de agresor. De asemenea, comunicarea cu autorul luării de ostatici, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, „ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate”, a mai spus ministrul.

„Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a adăugat Bode.

El a mai spus că forţele de intervenție au fost echipate corespunzător, dar au acționat deficitar.

„Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a spus el.

Crimele de la Onești

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea a murit mai târziu, la spital.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te