Doi bărbaţi şi o femeie care procurau şi vindeau ecstasy, cocaină şi ketamină, arestaţi preventiv

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.08.2020 - 12:08

Doi bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi preventiv fiind suspectaţi că făceau parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de droguri de mare risc - ecstasy, cocaină şi ketamină.

SHARE

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sprijiniţi de către poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrăzi –Autostrada A1, împreună cu procurorii DIICOT - B. T. Vrancea, au prins în flagrant delict, în Bucureşti, un bărbat de 30 de ani, care avea la el droguri de mare risc, respectiv peste 100 de grame de cocaină şi ketamină, pe care ar fi intenţionat să le transporte pe ruta Oradea-Constanţa, pentru a le vinde pentru 14.000 de euro.

Din cercetări a reieşit că, începând din acest an, bărbatul, originar din judeţul Tulcea, ar fi comercializat droguri de mare risc unor persoane din Bucureşti, Constanţa şi Vrancea. 

În acelaşi timp, poliţiştii au făcut o percheziţie domiciliară în judeţul Constanţa, la locuinţa bărbatului, unde au indisponibilizat 3 grame de cocaină.

În aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz, au făcut 3 percheziţii domiciliare în judeţul Bihor,  la locuinţele a trei persoane bănuite de trafic de droguri. În urma acestora, poliţiştii au ridicat 5.000 de pastile de Ecstasy, 100 g de cocaină, 50 g Ketamina şi 150 g substanţa cristalina de MDMA, precum şi o puşcă cu aer comprimat.

În cadrul acţiunii, au fost indisponibilizaţi 7.900 de lei, 300 de euro şi 50 lire sterline şi a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism de lux.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele fiind duse la sediul DIICOT Vrancea, pentru audieri. Ulterior, bărbatul de 30 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă a fost prezentat Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă, pentru trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc.

Tot sâmbătă, un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 22 de ani, ambii din judeţul Bihor, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.

Toate cele 3 persoane au fost arestate preventiv.

”În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna februarie a anului 2020, cei 3 inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat în scopul desfăşurării unor activităţi de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc. În cadrul grupului infracţional organizat, 2 dintre inculpaţi, soţ şi soţie aveau rolul de aprovizionare cu droguri de risc respectiv pastile ecstasy, cocaină şi ketamină. Aceştia distribuiau astfel de substanţe interzise, provenite cel mai probabil din Spania, pe raza mai multor judeţe, doar în cantităţi mari, de ordinul zecilor de grame şi zecilor sau sutelor de pastile. S-a reţinut faptul că un gram de cocaină se vinde cu 60 de euro, o doză de ketamină cu suma de 35 de euro, iar o pastilă cu suma de aproximativ 3-4 euro”, arată DIICOT, potrivit news.ro.

Cel de-al treilea membru al grupului infracţional organizat se deplasa periodic din municipiul Constanţa în municipiul Oradea, se întâlnea cu ceilalţi doi inculpaţi de la care achiziţiona droguri de mare risc în vederea comercializării acestora către consumatori aflaţi raza judeţului Constanţa.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.