Diplomă de Excelenţă pentru Florin Piersic, scrisă cu folie de aur şi decorată cu diamante și safire

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.12.2021 - 17:02
Diplomă de Excelenţă pentru Florin Piersic, scrisă cu folie de aur şi decorată cu diamante și safire. / Foto: agerpres.ro

Asociaţia Filatelică "Dunărea" Brăila, condusă de cunoscutul colecţionar Nelu Ivan, a realizat o distincţie specială pentru actorul Florin Piersic, în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate, intitulată "Diplomă de Excelenţă".

SHARE

Nelu Ivan, deţinător al uneia dintre cele mai impresionante colecţii filatelice din România, între care se află celebrul timbru Mauritius estimat la peste 1 milion de euro, a declarat, pentru Agerpres, că are o mare admiraţie pentru actorul Florin Piersic, despre care consideră că "merită din plin titlul de prinţ al artelor".

Citește și: Rusoaica Daria Radionova, iubita lui Alex Bodi, și-a luat Rolls-Royce Ghost de peste 300.000 de euro

"Diploma de Excelenţă este scrisă manual cu folie de aur. Pictura care îl înfăţişează pe Florin Piersic este realizată de Marian Gheorghe, pictor, jurnalist, poet şi colecţionar brăilean. Florin Piersic, care merită din plin titlul de prinţ al artei, poartă o coroană împodobită cu trei diamante şi un safir. Tot în semn de preţuire pentru întreaga sa activitate şi de recunoaştere a faptului că este cavaler al artelor sunt înfăţişate două săbii încrucişate, ambele cu câte un rubin la capete. Este o diplomă absolut specială pentru maestrul Florin Piersic, pentru care am o mare admiraţie pentru întreaga sa activitate manifestată în film, teatru, muzică, dans şi poezie", a spus Nelu Ivan.

Nelu Ivan are o admiraţie din tinereţe pentru actorul Florin Piersic, pe care l-a întâlnit în Constanţa, în urmă cu mulţi ani, pe vremea când se turna filmul "Aventuri la Marea Neagră".

Citește și: Soții Pastramă „se antrenează” pentru a deveni părinți: „Brigitte vrea de 3 ori pe zi, eu nu pot"

Preşedintele Asociaţiei Filatelice "Dunărea" Brăila a precizat că, din motive financiare care nu au depins de el, Diploma de Excelenţă pentru actorul Florin Piersic a fost realizată mult mai târziu decât era prevăzut.

"Am întâmpinat multe probleme financiare de când am gândit acest proiect şi până astăzi. Iniţial, înmânarea Diplomei de Excelenţă era programată la Brăila, într-un context festiv, la care invitat special trebuia să fie actorul Florin Piersic. Festivitatea trebuia organizată cu ocazia acordării unor premii la un concurs de pictură organizat în semn de preţuire pentru actorul Florin Piersic. Din păcate am întâmpinat o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, sponsorii mei au început să dea faliment, timpul a trecut şi am amânat de trei ori festivitatea. Astăzi Diploma de Excelenţă pentru maestrul Florin Piersic este gata şi îmi doresc ca ea în posesia lui într-un context festiv, poate pe platoul unei televiziuni naţionale, aşa cum merită un actor de talia lui", a afirmat Nelu Ivan.

Nelu Ivan, preşedinte fondator al Asociaţiei Filatelice "Dunărea" Brăila, are 75 de ani şi de 44 de ani colecţionează timbre, medalii, bancnote, monede, cărţi rare, obiecte de artă, dar cea mai impresionantă colecţie a sa este cea filatelică, ce conţine milioane de mărci poştale din toată lumea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te