DIICOT: Dincă a violat-o pe Luiza împreună cu un complice. Bărbatul a fost reținut

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.11.2019 - 16:35
Foto Inquam Photos/Bogdan Dănescu

DIICOT a stabilit că Gheorge Dincă, suspectul din cazul crimelor de la Caracal, în care două tinere au dispărut fără urmă, ar fi avut un complice.

SHARE

Gheorghe Dincă ar fi violat-o pe Luiza Melencu, tânăra de 18 ani care a dispărut pe 14 aprilie, au stabilit procurorii DIICOT care investighează cele două crime care au avut loc anul acesta la Caracal. 
 
Suspectul de crimă ar fi avut un complice la viol, un om al străzii, de 46 de ani, care îl ajuta la curățenie în curte din când în când. Acesta a fost reținut.
 
„Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta”, a declarat Giorgiana Hosu, procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Procurorii arată că pe 14 aprilie, în jurul orei 12.00, după ce Gheorghe Dincă ar fi răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe Luiza Melencu, ce aştepta „la ocazie” în Caracal, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal. 
 
Ar fi fost surprins de către omul străzi, care a intrat brus în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism. 
 
„La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Luiza”, a menționat Giorgiana Hosu.
 
Dincă a fost de acord, pentru a nu trezi suspiciuni. 

Citește și Procurorul care a așteptat până dimineața în fața porții lui Dincă revine la lucru

„Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate. (...)
Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe. 

Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dincă Gheorghe”, a precizat procurorul șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Bărbatul va fi dus în fața judecătorilor pentru a fi arestat preventiv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te