Cel mai probabil, mulți consideră că dacă își lasă cheile în broasca ușii pe timp de noapte, hoții nu vor mai putea întra în casă. Însă un expert în securitate spune că de fapt acest lucru este complet greșit.
Acest gest aparent inofensiv ar putea pune în pericol siguranța locuinței și a celor din interior, spune Samuel Prieto, un expert de la Institutul Superior de Securitate Publică (Netpol).
De ce să nu lași cheile în ușă, noaptea? Practic îi ajuți pe hoți să intre mai repede
De fapt, cheile lăsate în broască pot fi exploatate cu ușurință de infractori. „Hoții au dezvoltat de-a lungul anilor numeroase tehnici pentru a pătrunde în locuințe folosind cheia lăsată în broască”, explică Prieto.
Una dintre metodele frecvent utilizate de hoți este așa-numita tehnică a „pescuitului”. Aceasta implică utilizarea unui instrument special, introdus între toc și spațiul dintre ușă, care permite extragerea cheii din broască.
Foto: Freepik.com
Citește și: Au fugit cu seiful cu bani din casa unui cetățean străin. La cât de ridică paguba? Gafa poliției.
O altă metodă se bazează pe alinierea pinionilor și contra-pinionilor din broască, ceea ce le permite infractorilor să descuie ușa fără a fi nevoie să forțeze mecanismul. De asemenea, hoții pot folosi agrafe sau cârlige pentru a recupera cheile lăsate în spatele ușii.
Pentru a vă asigura că dormiți în siguranță, este esențial să încuiați ușa și să depozitați cheile într-un loc sigur, departe de ușă. În plus, instalarea unui sistem de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă poate oferi un nivel suplimentar de protecție împotriva tentativelor de spargere.
Citește și: Fost polițist, ridicat de mascați după ce și-a amenințat vecina cu moartea. Avea arme în casă
Renunțarea la acest obicei aparent inofensiv poate face o mare diferență în protejarea locuinței și a familiei dvs. pe termen lung, scrie ziarulromanesc.de.