Dăncilă cere demisia lui Daniel Osmanovici, după ce a declarat că „oamenii mor oricum”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 18.07.2019 - 16:33
Foto: Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a cerut, joi, demiterea purtătorului de cuvânt al CASMB dar şi a directorului instituţiei după ce Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al CASMB a declarat că „Oamenii mor oricum, şi cu, şi fără sistem”, referindu-se la sistemul cardurilor de sănătate.

SHARE

„Am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la casa asigurărilor de sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție, de aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Digi24.

Solicitarea Vioricăi Dăncilă nu poate fi pusă în aplicare de către Ministerul Sănătății, deoarece CNAS nu este în subordinea acestei instituții, fiind autonomă. Din contră, chiar primul ministru este cel care numește sau destituie conducerea Casei de Sănătate.

De altfel, Adriana Cotel, o apropiată a lui Darius Vâlcov, omul de încredere a lui Liviu Dragnea, a fost demisă recent de la conducerea CNAS chiar de către Viorica Dăncilă.

Platforma online care gestionează cardurile naţionale de sănătate este blocată pentru a 18-a zi consecutiv. Atât medicii, cât și pacienții au ajuns într-o situație disperată. Primii nu pot, conform legii, să efectueze niciun fel de operațiuni medicale fără să le înregistreze prin cardul național de sănătate, dar sunt de multe ori „obligați” de situație, în contextul în care unii pacienți sunt în stare gravă sau au nevoie urgentă de rețete sau trimiteri către medicii specialiști.

Citește și: Daniel Osmanovici, CNAS, despre blocajul cardurilor: „Oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”

Daniel Osmanovici și-a acceptat greșeala cu jumătate de gură, dând vina, ca mulți alți oficiali prinși în ofsaid, pe jurnalist:

„Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -