Cum va fi vremea de Crăciun

DE Adrian Costin | Actualizat: 18.12.2021 - 11:17
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

O masă de aer rece va cuprinde țara săptămâna viitoare, astfel că temperaturile vor scădea semnificativ, iar nopțile vor fi foarte reci.

SHARE

Mâine și poimâine temperaturile vor fi în jurul celor normale pentru această dată. La nivelul întregii țări vor fi temperaturi maxime cuprinse în general între 0 și 6 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi în centrul țării, cele mai ridicate în partea de sud.

Citește și: Obligativitatea vaccinării pentru salariaţii firmelor cu peste 100 de angajaţi, restabilită în SUA

Luni este posibil să avem temperaturi de 7-8 grade Celsius în Lunca Dunării, temperaturi puțin mai ridicate decât în mod normal la această dată.

Citește și: Interlopul care l-a lăsat fără două degete pe Bebino, l-a supărat, din închisoare, pe Romi Neguș

De marți, pentru două-trei zile aproximativ vremea se răcește. Temperaturile de marți din Moldova nu vor mai trece nici măcar la prânz de -4, -5 grade Celsius, decât în partea de sud. În restul țării vor fi maxime în general între -4 și 4 grade Celsius.

Citește și: Petronel Corduneanu, lăsat liber după ce i-a dat doi pumni Diamantului Roz, soția lui Beleaua

 O dimineață foarte rece va fi cea de miercuri. Temperaturile vor fi în toată țara sub -5 grade iar în nord, centru, est și izolat în rest chiar și ger, adică temperaturi minime sub -10 grade. Miercuri dimineață ne așteptăm să fie una dintre cele mai reci nopți de până acum. Miercuri în nicio zonă din țară nu se vor depăși două grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 și unu, două grade Celsius.

În aceste zile ninsorile vor fi slabe cantitativ. Zăpada va predominantă la munte.

De joi cresc temperaturile. În ultimele zile ale săptămânii, 24, 25, 26 decembrie vom avea la început temperaturi normale apoi, cel puțin din datele de care dispunem acum, temperaturile în perioada Crăciunului să fie mai mari decât media climatologică. Temperaturile vor fi în generale între 1 și 10 grade Celsius.

La București se estimează o temperatură maximă pentru sâmbătă, 25 decembrie, de 9-10 grade Celsius. Duminică, temperatura ar putea fi mai ridicată. În aceste condiții, posibilele precipitații, cu probabilitate mai mare în partea de vest, nord și centru a țării să fie mai ales sub formă de ploaie.

La munte ar putea fi și lapoviță și ninsoare, dar la altitudini mari. În schimb, la altitudini mai joase ar putea predomina ploaia și lapovița.

Ploaia care ar putea cădea în centrul, estul, nordul țării, ar putea forma polei, cu o probabilitate mai mare la începutul zilelor și noaptea.

La munte zăpada se va menține însă stratul va scădea semnificativ în condițiile în care la altitudini sub 1500 de metri cel mai probabil vor apărea temporar și precipitații lichide, a declarat Meda Andrei, meteorolog la administrația Națională de Meteorologie la Digi 24.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.