Cum se circulă pe calea ferată când vântul suflă cu 100 km/h. Anunțul făcut de CFR

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.11.2023 - 15:03
Trenurile circulă greu Foto: freepik. com - rol ilustrativ

Vântul în sud-estul României are viteză mai mare ca trenurile, iar CFR anunță că se circulă în condiții de iarnă. Și pentru că semnalizările pot să nu funcționeze în unele zone, șoferii trebuie să respecte Crucea Sfântului Andrei, iar mecanicii de locomotivă să încetinească.

SHARE

CFR anunță că se circulă în condiții de iarnă în sud-estul țării.  Și pentru că semnalizările pot să nu funcționeze în unele zone, șoferii trebuie să respecte Crucea Sfântului Andrei, iar mecanicii de locomotivă să încetinească. 

Cum se circulă pe calea ferată când vântul suflă cu 100 km/h. Anunțul făcut de CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația trenurilor se desfășoară în condiții dificile, ninsoare și vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza județelor din sud - estul țării.

Astfel, pe raza SRCF Constanța, din cauza ninsorii viscolite și a rafalelor puternice de vânt, nu funcționează rețeaua națională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 stații CF funcționează pe grup electrogen.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Fetești - Ramificație Borcea (pe firul I) și Jegălia- Bărăganu.

Citește și: Cod Roșu de ninsori și viscol, în 6 județe din România! Recomandările ISU pentru șoferi și cetățeni

Un singur tren de călatori, R 8340, staționează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia și Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanța, din cauza vântului puternic, nu funcționează sistemul de semnalizare - acustic, vizual și barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulnița - Perișoru, Valu lui Traian, Bărăganu  - Jegălia, Bărăganu - Fetești, Jegalia - Perișoru.

Până la remedierea deranjamentelor, toți participanți la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier " Crucea Sfântului Andrei", iar mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

Citește și: Viscolul face prima victimă. O persoană a murit după ce ambulanța nu a ajuns la timp

Pe raza SRCF Galați, echipele de intervenție acționează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Făurei - Dedulești, pe firul II, în stația Plopu și între Lacu Sărat - Traian Sat, unde 3 trenuri de călători - R 7360, IR 1570 și IR 1732 - au rămas defecte, cu pantografele rupte și staționează pentru remediere.

Menționăm faptul că, echipele de intervenție ale SRCF Constanța și Galați acționează în continuare pe rețea feroviară din sud-estul țării, astfel încât să fie remediate operațional toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar să se desfăşoare în condiții optime în această perioadă, în care sunt valabile atenționările meteo de cod galben și portocaliu pe raza județelor din sud - estul țării, unde rafalele de vânt viscolit ating viteze de până la 100 km/h.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te