Cum poți să iei țeapă, de Crăciun, de 6.000 de lei cumpărând o replică de smartphone sau smartwatch

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.12.2023 - 18:12
Aveți grijă la gadgeturi Unele sunt falsificate Foto: Frepik.com - rol ilustrativ

Este perioada cadourilor, iar românii fac achiziții de produse scumpe pentru a le oferi celor dragi. De acest lucru profită și infractorii. De data aceasta, poliția a spart o rețea care se ocupa de vânzarea unor replici de telefoane mobile și smartwatch- uri cu nume celebre.

SHARE

În fiecare an, de Crăciun, românii fac tot posibilul să facă daruri celor dragi. Cele mai căutate sunt gadgeturile, acestea fiind daruri potrivite, atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Infractorii profită de faptul că, în febra cumpărăturilor, mulți nu sunt foarte atenți și le vând produse contrafăcute la preț de gamă de lux. 

Cum poți să iei țeapă, de Crăciun, de 6.000 de lei cumpărând o replică de smartphone sau smartwatch

Șapte persoane din București, Galați și Ilfov au fost săltate de mascați joi dimineața, și duse la audieri la Secșia 26 Poliție din Capitalî. Acestea ar avea legătură cu mai multe înșelăciuni cu gadgeturi. 

Citește și: Zeci de români, țepuiți cu telefoane contrafăcute de 250.000 lei. Poliția a reținut 9 „afaceriști”

Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 30.000 de lei. 

Conform anchetatorilor, ”în perioada iunie 2023 - până în prezent, mai multe persoane ar fi comis atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Braşov, mai multe fapte de natură infracţională.

Din cercetări a rezultat presupunerea rezonabilă că, persoanele bănuite ar fi comandat de la un furnizor, din judeţul Galaţi, contra sumei de 700 de lei, telefoane din categoria celor de tip replică, pe care, ulterior, prin intermediul unei platforme online le-ar fi vândut persoanelor vătămăte contra unor sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 de lei sau, la schimb, telefoane originale, plus o diferență de bani.

Citește și: Telefoane mobile contrafăcute în valoare de 50.000 de lei. 8 persoane au fost aduse la audieri

În vederea administrării materialului probator, la data de 7 decembrie 2023, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară dintre care 4 în Municipiul Bucureşti, două în județul Galaţi şi una în județul Ilfov, la domiciliul bănuiților, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care 56 de telefoane mobile, 12 ceasuri de tip smart watch, precum şi 80 de încărcătoare.

De asemenea, în urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate 7 persoane, toate fiind conduse ulterior la sediul Secţiei 26 Poliţie, în vederea audierii. 

Faţă de 4 persoane, 3 bărbați şi o femeie, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propuneri legale”. 

La percheziții, polițiștii au descoperit 29 de telefoane replica marca Samsung Galaxy S 23;  27 de telefoane replica marca iPhone 15; 12 ceasuri replica marca Apple Watch 7 dar și 30 de etichete cu serii IMEI și de produs ale acestor telefoane replica 80 de încărcătoare aferente.

Au fost reținute 4 persoane, o femeie și trei bărbați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te