Românii sunt obișnuiți să folosească folia de aluminiu alimentară atunci când prepară o mâncare savuroasă la cuptor. Avantajele foliei de aluminiu în bucătărie sunt apreciate de bucătari pentru rapiditatea de gătire sau frăgezirea sau cărnii.
Cum ne afectează sănătatea atunci când folosim folia de aluminiu la gătit? Riscuri și alternative
Totuși, cercetările recente au evidențiat posibilele riscuri pentru sănătate asociate cu acest obicei.
Particulele de aluminiul din compoziția foliei pot pătrunde în alimente,în timpul pregătirii mâncării iar acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra sănătății pe termen lung.
Concentrații mari de aluminiu au fost găsite în țesutul cerebral al pacienților cu boala Alzheimer, iar aportul crescut de aluminiu poate fi legat de diverse afecțiuni, cum ar fi reducerea ratei de creștere a celulelor umane și afectarea oaselor și rinichilor.
Citește și: 5 metode ca să cureți o tigaie arsă. Cum poți folosi o băutură carbogazoasă pentru asta?
Temperatura și aciditatea alimentelor joacă un rol important în transferul de aluminiu din folie în mâncare. Cu cât temperatura de gătit este mai mare și cu cât alimentele sunt mai acide, cu atât este mai probabil ca aluminiul să intre în alimente.
Este recomandabil să fii moderat în utilizarea acestui material și să eviți gătitul alimentelor acide sau sarea excesivă pe folie.
Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe
Alternativ, puteți folosi hârtia de copt sau tăvi de sticlă sau oțel inoxidabil în locul foliei de aluminiu pentru gătit și coacere, potrivit ziarulromânesc.de.