Cum a reușit un bărbat să iasă la pensie la 36 de ani? Câți bani a strâns de a renunțat la muncă

DE Octavia Constantinescu | 23.03.2024 - 19:09
Cum a reușit un bărbat să iasă la pensie la 36 de ani. Câți bani a strâns de a renunțat la muncă - Foto: ARON GOLDSTEIN / LINKEDIN

Cum a reușit un bărbat să iasă la pensie la 36 de ani. Câți bani a strâns de a renunțat la muncă. Iată metoda prin care a reușit performanța de a renunța complet la muncă.

SHARE

Cum a reușit un bărbat să iasă la pensie la 36 de ani. Câți bani a strâns de a renunțat la muncă. Iată metoda prin care a reușit performanța de a renunța complet la muncă.

Cum a reușit să iasă la pensie la 36 de ani?

Un bărbat a reușit să strângă suficienți bani pentru a ieși la pensie la vârsta de 36 de ani. Metoda sa ingenioasă pentru a renunța definitiv la muncă a devenit subiectul dezbaterilor.

Absolvent al unui doctorat în matematică computațională și avansată în Berlin, orașul său natal, Goldstein a avut ocazia să facă un stagiu de cercetare în New York City în 2010, unde a întâlnit un consultant în investiții de pe Wall Street care avea să devină mentorul său neoficial, scrie Business Insider.

Inspirat de acest mentor, Goldstein a început să exploreze literatura de specialitate, citind cărți precum „4-Hour Workweek” de Tim Ferriss și „Outliers” de Malcolm Gladwell, care l-au determinat să reflecteze asupra modului în care banii și fericirea sunt interconectate.

Această experiență l-a făcut să realizeze că își dorea să își trăiască viața într-un mod diferit de mulți alții și să nu își dedice întreaga existență unei cariere.

Citește și: Cât au muncit cei 2.000.000 pensionari care nu iau bani în plus la pensie? Ministerul Muncii anunță

Pornind de la această convingere, Goldstein și-a început cariera profesională lucrând la Boston Consulting Group, Google și Meta, călătorind între diverse locații precum Tel Aviv, Zurich și Mountain View, California.

Chiar dacă a lucrat pentru companii de renume și pe diverse continente, Goldstein a avut mereu în minte obiectivul său final: să își asigure o independență financiară care să îi ofere liniștea sufletească pe termen lung.

În ceea ce privește investițiile, Goldstein a adoptat o abordare prudentă, începând cu sume modeste. De exemplu, când a obținut primul său loc de muncă ca student post-doctoral la o universitate din Berlin, a început să economisească câteva sute de euro în fiecare lună.

Citește și: 1.300 lei mai mult la pensie la recalculare pentru un pensionar. Ce a muncit? Cât la grupa a II-a?

Pe măsură ce și-a consolidat cariera și a avansat profesional, contribuțiile sale lunare la economii au crescut semnificativ, atingând între 1.000 și 1.500 de euro pe lună.

În vara anului 2017, patru ani după ce și-a început călătoria spre independența financiară, Goldstein și-a stabilit un obiectiv aproximativ pentru anii de pensionare: să aibă un venit stabil și fără riscuri de 5.000 de euro pe lună, care să îi asigure o viață confortabilă după retragere.

Citește și: Ce pensie iau la recalculare pensionarii care au lucrat 25-30 de ani? Unii iau 2.200 lei mai puțin

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te