joi 09 octombrie
EUR 5.0953 USD 4.3848
Abonează-te
Newsweek România

Cum a explodat producţia de bere artizanală la Iaşi. Medicii şi IT-iştii, printre cei mai inventivi

Data publicării: 16.04.2022 • 13:27 Data actualizării: 16.04.2022 • 13:27

După Bucureşti, disputăm locul al doilea cu Clujul, şi sunt opinii avizate că am sta mai bine. La nivel naţional sunt în jur de 70 de producători de bere "craft", iar 6 sunt din Iaşi.

Un chirurg a fost cel care a făcut ca Iaşul să aibă prima sa berărie, pentru bolnavii de la Spitalul Sf. Spiridon. În 1786, Johann Golzdric Herlitz, chirurg la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, îi solicita domnului Moldovei, Alexandru Mavrocordat îngăduinţa de a permite “tot pe acel loc de lângă Bahluiu, să facă şi o fabrică de berărie, însă fără multă stricăciune de orzu, unde să lucreze îndestulare de bere pentru cii ce vor fi deprinşi cu acel fel de băutură". 236 de ani mai târziu, un medic oncolog este unul dintre cei şase producători locali de bere craft datorită cărora Iaşul a devenit un pol important pe piaţa berilor artizanale din România. Iar una dintre berile artizanale produse la Iaşi va întâmpina turiştii cu o etichetă cu brandul oraşului.

Citește mai mult pe Ziarul de Iași

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România

Newsweek România Ultima oră

Newsweek România
Ultima oră