Consiliera lui Dăncilă: 1.900 euro de la buget pentru a-l compara pe Iohannis cu Hitler

DE Petre Bădică | Actualizat: 06.08.2019 - 14:38

O consilieră a premierului Dăncilă, Dana Rozalia Varga, l-a comparat pe Iohannis cu Hitler, preluând un montaj foto publicat pe Facebook.

SHARE

Dana Rozalia Varga a muncit aproape întreaga viață la stat fiind consilier cu rang înalt în diverse ministere.

În 2017, a câștigat 53.000 de lei din funcția de consilier de stat în Guvernul României și 10.600 de lei la Agenția națională pentru romi, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului.

Un venit de peste 1.150 de euro pe lună.

Citește și Consiliera premierului Dăncilă îl compară pe Iohannis cu Hitler

 

În ultima declarație de avere, Dana Rozalia Varga scrie că primește bani doar pentru poziția de consilier - 106.000 de lei, adică 1.900 euro pe lună.

În postarea de pe Facebook în care a alăturat fotografii ale lui Klaus Iohannis și Adolf Hitler cu copii, posibil că Varga s-a inspirat din ideile a doi lideri ALDE cărora le-a fost consilier.  

Dacă ne uităm la trecut doamnei Varga putem concluziona că postarea nu a fost doar o eroare, ci ține de unele convingeri.

Rozalia Varga a candidat, în anul 2016 ,la Parlamentul României, din partea ALDE, unul dintre partidele cele mai vehemente cu președintele Iohannis. Rozalia Varga a fost, între 2014 și 2015, consiliera europarlamentarului Norica Nicolai funcție pe care a deținut-o și în perioada 2011 – 2012.

Norica Nicolai a atacat, în dese rînduri, la pachet, statul de drept și pe președintele Iohannis: „Nu scăpăm, nici după 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană de complexul de rudă săracă a statelor est europene. Klaus Iohannis și cei care îl înconjoară vor pe mai departe să adoptăm această poziție a ghiocelului, a unor yes men care pun în aplicare tot ce li se dă. Asta oare au votat românii pe 26 mai? Genul acesta de stat de drept îl vrem în România, unul în care vin alții din exterior și ne spun ce e bine și ce e rău?”, este una din declarații Norică Nicolai.  

Rozalia Varga a fost, între 2006 și 2008 secretar personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu, un alt lupător cu arme murdare împotriva lui Iohannis. „Presedintele Klaus Iohannis, după ce și-a preluat mandatul, este beneficiarul statului paralel, prin declarațiile publice, este regretabil, pentru că nu pot exista doua puteri în stat, una legitima și una ilegitima”, a spus Tăriceanu în 2017.  

Nu este prima oară când liderii PSD îl compară pe Iohannis cu Hitler sau îl leagă, politic, de regimul nazist. Atacurile PSD au vizat și Forumul Democrat German, căruia i s-a reproșat că ar fi continuatorul unei organizații naziste. Ambasadorul Germaniei la București a cerut zadarnic Guvernului să se delimiteze de atacurile împotriva minorității germane.   

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te