duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie

Data publicării: 21.10.2024 • 18:41 Data actualizării: 07.06.2025 • 19:51
Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie - Foto: Freepik
Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie - Foto: Freepik
Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie. Despre ce ingredient este vorba și ce spun specialiștii despre acest condiment?

Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect! Ajută și la digestie. Despre ce ingredient este vorba și ce spun specialiști despre acest condiment?

Condimentul pe care să îl adaugi în ciorba de burtă pentru un gust perfect

Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc, foarte apreciat pentru gustul său bogat și textura sa specifică. Este o supă consistentă, preparată în principal din burta de vită (mai exact stomacul), care este tăiată în fâșii subțiri și fiartă într-o zeamă aromată. This zeamă este obținută de obicei din oase de vite și legume (morcovi, ceapă, țelină), care se fierb timp îndelungat pentru a extrage cât mai multe arome și nutrienți.

Citește și: Ingredientul din bucătărie denumit „miracolul gri” care are beneficii uimitoare pentru florile tale

Ciorba de burtă are câteva elemente esențiale care îi dau gustul caracteristici, și anume, carne de vită, oase, legume, smântână, gălbenuș de ou, usturoi, oțet. Însă, pe lângă acest ingrediente puteți adăuga un condiment mai puțin folosit în rețete, dar care oferă un gust unic și ajuta la digestie, preparatul acesta fiind cunoscut pentru consistența sa destul de grea.

Un ingredient mai neobișnuit, dar util pentru digestie, pe care îl puteți adăuga în ciorba de burtă este semințe de chimion. Chimionul este cunoscut pentru proprietățile sale digestive și poate ajuta la prevenirea balonării și a disconfortului abdominal, mai ales când vine vorba de un preparat mai greu, cum este ciorba de burtă.

Cum faci ciorba de burtă perfectă?

Adaugă câteva semințe în timpul fierberii sau măcinat la final pentru a oferi sau aromă subtilă, dar plăcută.

Chimionul are un gust ușor piperat și cald, care poate completa bine aromele ciorbei, în special pe cele de usturoi și oțet, și poate aduce un strat subtil de complexitate gustului.

Totuși, folosește-le cu moderație, deoarece aroma lor poate fi destul de puternică. O linguriță de semințe ar trebui să fie suficientă pentru o oală întreagă de ciorbă.

Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră