Comunicat: Leaua & Asociații se extinde

DE Newsweek România | Actualizat: 05.09.2018 - 13:40
Crenguța Leaua

După ani succesivi de creștere și cu o echipă performantă de avocați, Leaua & Asociații se extinde și devine LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP.

SHARE

Crenguța Leaua, fondatoarea Leaua & Asociații, Managing Partner LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP, declară: „De peste 13 ani, suntem un reper de încredere și profesionalism pe piața avocaturii, timp în care peste 10.000 de clienți s-au bucurat de serviciile echipei noastre și în care peste 100 de avocați și-au dezvoltat cariera alături de noi.

Extinderea marchează o nouă etapă, prin care specializarea în litigii și tranzacții internaționale primește o nouă dimensiune. Grație rezultatelor obținute în ultimii ani, am reușit să intrăm în topul celor mai valoroase firme de avocatură specializate în arbitraj internațional - GAR 100, iar acum ne consolidăm prezența și în zona de tranzacții internaționale, prin adăugarea în firmă a doi noi parteneri cu un profil profesional excepțional.

Răzvan Ioan Păunescu aduce în LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP o expertiză unică în zona de business internațional, dar și în zona legală și va asigura dezvoltarea departamentului de tranzacții internaționale. 

Cu o experiență profesională de avocat de peste 10 ani, în care a participat la peste 500 de cauze pe rolul instanțelor de judecată din România, și cu o prezență de peste 25 de ani în tranzacțiile internaționale, Răzvan Ioan Păunescu a asigurat consultanță pentru unele din cele mai mari proiecte de investiții din Europa Centrală și de Est. Deține o expertiză unică în relații economice internaționale și a lucrat direct cu companii nord-americane și europene. De asemenea, are o experiență vastă în China și în țările din spațiul Asia-Pacific, unde s-a concentrat pe tranzacții internaționale de tip achiziții, fuziuni, divizări. Fost Președinte al Camerei de Comerț România-China, Răzvan Ioan Păunescu este în prezent Președinte Onorific al acestei organizații.

De asemenea, a reprezentat UAE – Uniunea Avocaților Europeni în calitate de Președinte pentru România. Este Vice-Președinte al Centrului Avocaților Mediatori, încă de la înființare, și membru în Consiliul de Administrație al Fundației de Mediere Europeană.

Ana-Irina Șarcane, Partener în LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP, va conduce serviciile de natură legală asociate procedurilor de restructurare a afacerilor și insolvenței. Prin expertiza sa amplă de peste 20 ani în bussiness restructuring și insolvență, vine să completeze competența de vârf pe care LEAUA DAMCALI DEACONU PAUNESCU – LDDP o pune la dispoziție companiilor care caută să implementeze cu succes procese de restructurare și eficientizare.

Cu o activitate de peste 15 ani în cadrul PricewaterhouseCoopers, unde a fost legal leader al departamentului de „Business Recovery Services”, Ana-Irina Șarcane este unul din cele mai cunoscute nume ale acestei zone a serviciilor juridice.

A coordonat echipe de avocați de-a lungul unui număr important de proceduri de insolvență, incluzând unele din cele mai complexe proceduri din România. Sub egida Ministerului Justiției, Ana-Irina Șarcane a coordonat procesul complex de revizuire a legii insolvenței, respectiv proiectul care a condus la adoptarea Legii 85/2014, precum și a Codului Insolvenței adnotat, lucrând în consorțiu cu o parte dintre cei mai prestigioşi avocați, practicieni în insolvență şi teoreticieni ai dreptului insolvenței din piața locală.

Ana-Irina Șarcane este membru în Consiliul Științific al Institutului Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI) și formator al UNPIR. 

Aurora Damcali are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul litigiilor naționale, fiind specializată în drept civil și drept administrativ. Are o expertiză bogată în drepturi reale, contracte civile și comerciale, proceduri administrative diverse, inclusiv cele privind dreptul urbanismului, achiziții publice, concesiuni și parteneriat public-privat.

Aurora Damcali a asigurat asistență juridică complexă în probleme de drept civil, drept administrativ, dreptul mediului, dreptul energiei și al resurselor naturale, în relația cu autoritățile publice centrale și locale. 

A reprezentat cu succes clienții în litigii în domeniul dreptului civil, al dreptului administrativ sau al dreptului muncii. De asemenea, are experiență în domeniul arbitrajului internațional, respectiv în proceduri privind procesele desfășurate în fața Centrului Internațional pentru Soluționarea Disputelor privind Investițiile de la Washington (ICSID). Este cadru didactic colaborator al Universității din București, la catedra de drept administrativ a Facultății de Drept

Ștefan Deaconu are o experiență profesională de peste 20 de ani, este un reputat specialist în domeniul dreptului public și, de-a lungul timpului, a acordat consultanță în domenii precum investiții străine, finanțări internaționale și achiziții publice.

A reprezentat o gamă largă de clienți în cauze complexe, în fața Curții Constituționale a României și instanțelor judecătorești și arbitrale.

Este de asemenea adeseori solicitat pentru formularea de opinii juridice în calitate de expert în drept român și al Uniunii Europene, în diverse cauze pe rolul instanțelor judecătorești străine sau în arbitrajul internațional.

Ștefan Deaconu este profesor de drept constituțional și sistem normativ al UE la Facultatea de Drept a Universității din București. 

Este Președinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României și arbitru în cadrul acestei Curți, precum și în cadrul Centrului de Arbitraj al Comisiei Economice și Comerciale Internaționale din China – CIETAC. În perioada 2005-2012 a deținut funcția de consilier prezidențial pe probleme juridice și de șef al Departamentului Legislativ al Administrației Prezidențiale, iar anterior a fost director în cadrul Senatului României.

Crenguța Leaua are o experiență în avocatură de peste 20 de ani și este specializată în dreptul comerțului internațional și în arbitrajul comercial internațional. Are de asemenea o expertiză amplă în dreptul societar, dreptul aviației, dreptul construcțiilor, activitatea ei fiind în prezent axată pe dreptul IT și al noilor tehnologii. 

Are o vastă experiență ca avocat în arbitraj comercial internațional precum și arbitraj privind protecția investițiilor (în fața Centrului Internațional pentru Soluționarea Disputelor privind Investițiile de la Washington - ICSID sau ad hoc în baza regulilor UNCITRAL).

De asemenea, este un renumit arbitru, care a soluționat peste 130 de dosare naționale și internaționale, din care mare parte la Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris și Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, dar și în arbitraje ad hoc sau ale altor instituții internaționale de arbitraj.

Este membră a listelor de arbitri a numeroase centre de arbitraj, cum sunt cele de pe lângă camerele de comerț și industrie din România, Bulgaria, Slovenia, Polonia, Republica Moldova, Centrul de Arbitraj și Mediere din cadrul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (WIPO), Centrului de Arbitraj Internațional din cadrul Camerei Federale pentru Economie din Austria (VIAC), centrele de arbitraj din Beijing (CIETAC), Shanghai și Kuala Lumpur. 

A fost vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj – ICC Paris (2015-2018) și al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (2008-2012), fiind în prezent membră a comisiei de arbitraj a ICC și a International Council for Commercial Arbitration (ICCA). Este conferențiar universitar în cadrul ASE București, unde predă dreptul afacerilor și dreptul Uniunii Europene, cadru didactic asociat la Facultatea de Drept a Universității București, unde a predat dreptul comparat al arbitrajului comercial și predă arbitrajul în construcții. 

A susținut prelegeri la Sciences Po (Paris), Georgetown University (Washington, D.C.) și a fost visiting scholar la Columbia Law School (New York). Absolventă a programului „Emerging Leaders” din cadrul Harvard University, John F. Kennedy School of Government, este inclusă în „Who’s Who Legal” în domeniul arbitrajului internațional în toate edițiile începând cu anul 2007 și recunoscută drept lider de gândire “Thought Leaders” (GAR 100, edițiile 2017 - 2018).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te