Cod portocaliu inundații în Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Prahova

DE Elena Andrei | 22.06.2021 - 21:28
Cod portocaliu de inundații/Foto: you tube

Hidrologii au emis marţi după-amiaza mai multe avertizări Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din judeţele Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea şi Prahova.

SHARE

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până miercuri la ora 9:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Râul Negru - bazin amonte S.H. Reci (judeţele Harghita şi Covasna).

„Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Râul Negru - bazin superior", spun specialiştii, potrivit Agerpres.

Până la ora 24:00, se pot produce depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Putna - bazin superior amonte S.H. Colacu, judeţul Vrancea.

Citește și

Australia: Sute de deținuți au fost mutați din cauza invaziei șoarecilor în închisoare

FOTO Un ciclon extratropical, format deasupra Mării Negre, amenință România. Bulgaria, luată de ape

 

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Putna - bazin superior amonte S.H. Tulnici, menţionează INHGA.

Tot până la ora 24:00, este Cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuş - bazin amonte S.H. Ghimeş - Făget şi afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Ghimeş - Făget - amonte S.H. Vrânceni (judeţele Harghita, Bacău şi Covasna) şi Olt - bazin amonte S.H. Sfântu Gheorghe (judeţele Covasna şi Harghita).

Cod portocaliu de inundaţii a fost instituit până miercuri la ora 9:00 şi pe râurile din bazinul hidrografic Teleajen, judeţul Prahova.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Slănic, avertizează INHGA.

Președintele PNL a mai declarat ca parlamentarii se vor întâlni într-o sesiune specială pentru a vota desființarea Secției Speciale, dar după ce au un verdict de la Comisia de la Veneția.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.