CFR anunță că trenurile vor circula mai încet, din cauza caniculei. Viteză redusă cu 20-30 km/h

DE Florentina Enache | Actualizat: 12.07.2024 - 14:10
CFR anunță că trenurile vor circula mai greu, din cauza caniculei. Viteză redusă cu 20-30 km/h - INQUAM PHOTOS / George Călin

Viteza de circulație a trenurilor va fi redusă cu 20-30 km/h, pe întreaga rețea feroviară, din cauza temperaturilor extreme. Măsura va fi valabilă în acest sfârșit de săptămână, zilnic, în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50°C.

SHARE
CFR a anunțat că viteza de circulație a trenurilor va fi redusă, în medie, cu 20-30 km/h față de viteza normală, pe întreaga rețea feroviară, din cauza caniculei, în această perioadă. Măsura va fi valabilă în acest sfârșit de săptămână, zilnic, în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei va atinge pragul de 50°C. Decizia a fost luată pentru siguranța traficului feroviar.
 
„În acest sfârşit de săptămână, traficul feroviar se va desfăşura în condiţii speciale la nivel naţional, prin reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor ca urmare avertizărilor actualizate de Administraţia Naţională de Meteorologie privind intrarea în vigoare a unui cod roşu de temperaturi extreme, de 40 - 42 de grade Celsius în aer. Reducere a vitezei de circulaţie a trenurilor, în medie CU 20-30 km/h faţă de viteza normală, pe întreaga reţea feroviară, aflată sub incidenţa noilor avertizărilor meteo de temperaturi extreme de 40 - 42 de grade Celsius la umbră, este principala măsură de siguranţă aplicată toate administraţiile feroviare pe reţelele de căi ferate, în astfel de situaţii extreme”, anunţă, vineri, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, conform News.ro.
 

Reducerea vitezei de circulaţie va fi menţinută în fiecare zi a acestui weekend, în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius. Evoluţia temperaturilor la nivelul solului este verificată  permanent de către personalul feroviar din cele opt sucursale regionale de cale ferată care administrează reţeaua feroviară la nivel naţional.

„CFR SA, prin personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată, va efectua inclusiv revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată şi înregistrarea în mod constant a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, operaţiuni necesare pentru adaptarea în condiţii de siguranţă a traficului”; precizează oficialii CFR.

Citește și: Directorul CFR nu are bani să își plătească apartamentul de 300.000 €, dar a economisit 100.000 €

Potrivit acestora, dispeceratele CFR vor menţine permanent legătura cu  toţi operatorii de transport feroviar, care vor fi avizaţi când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condiţiile de trafic intrate în vigoare.

CFR SA recomandă călătorilor ca în această perioadă, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor din/în staţiile CFR, înante de a pleca în călătore, aceste informaţii se ibţin la casele de bilete ale operatorului de transport de la care o persoană a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet şi de pe portalurile web ale operatorilor de transport feroviar, unde sunt postate informaţii actualizate despre condiţiile şi măsurile impuse trenurilor înscrise în circulaţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te