Ce români amenință cu proteste: „Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm activitatea”

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.01.2024 - 21:14
Ce români amenință cu proteste: „Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm activitatea” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat că dacă nu îi bagă în seamă Guvernul, cu revendicările pe care le au, în 2024 blochează penitenciarele pe termen nelimitat.

SHARE

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a declarat luni, că dacă nu îi bagă în seamă Guvernul, cu revendicările pe care le au, în 2024 blochează penitenciarele pe termen nelimitat, el precizând că Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om.

Ce români amenință cu proteste: „Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm activitatea”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că au experienţa protestelor şi au făcut astfel de proteste în urma măsurilor Guvernului, iar ”anul 2024 este anul de cumpănă”.

”Dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”, a precizat reprezentantul sindicatului, arătând că ”s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică.

Citește și: Protest total al magistraților. Tribunalul București amână toate procesele. Care sunt revendicările?

”Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari (..) ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, a completat Dorobanţu.

Cosmin Dorobanţu a mai spus că, deşi nu au dreptul să facă grevă, ”le-a ajuns cuţitul la os” şi ar face tot posibilul pentru a conştientiza clasa politică că aşa nu mai pot.

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a mai completat reprezentantul sindicatului, el acuzând că nu s-a aplicat legea salarizării unitare.

Citește și: Ministrul Agriculturii le promite fermierilor că va acoperi integral acciza la motorină:”Acei 2 lei”

”Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a spus Cosmin Dorobanţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te