Ce au făcut oficialii din Dej, de Ziua Unirii Principatelor? Când au serbat-o? Revolta părinților

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 28.01.2024 - 20:44
Oficialii din Dej zâmbesc satisfăcuți de Ziua Unirii Principatelor - Foto: Facebook/Cotan Morar
Oficialii din Dej zâmbesc satisfăcuți de Ziua Unirii Principatelor - Foto: Facebook/Cotan Morar
afis dej
afis dej

Ce au făcut oficialii din Dej, de Ziua Unirii Principatelor? Autoritățile locale au „dat-o-n bară” cu prilejul manifestărilor dedicate împlinirii a 165 de ani de la „Mica Unire”. Acestea au fost lipsite de respect față de situația copiilor participanți, dar și față de eveniment.

SHARE

Ce au făcut oficialii din Dej, de Ziua Unirii Principatelor? Autoritățile din municipiul aflat în județul Cluj au dovedit o crasă lipsă de respect cu prilejul evenimentelor dedicate sărbătoririi a 165 de ani de la marele eveniment al istoriei noastre. 

Ce au făcut oficialii din Dej, de Ziua Unirii Principatelor? Când au serbat-o? Revolta părinților

Ziua Unirii Principatelor din 24 ianuarie a fost sărbătorită în toată țara, prin diverse manifestări. Dar oficialitățile orașului Dej, județul Cluj, au ținut să fie originale. 

În plus, acestea au arătat o lipsă totală de respect și de grijă față de copiii care au participat la evenimentul în aer liber, într-o zi geroasă de iarnă.

O mămică din Dej a scris revoltată către ziardecluj.ro, despre atitudinea autorităților din localitate.

Citește și: Cine sunt urmașii lui Alexandru Ioan Cuza, de fapt? De ce au murit de tineri băieții domnitorului?

Acestea, în frunte cu primarul urbei, liberalul Costan Morar și reprezentantul Consiliului Județean Cluj, Arion Hadrian, i-au ținut în frig pe copiii îmbrăcați doar în costume naționale „ca să-și facă ei poze cu care să se mândrească pe Facebook”.

În timp ce copiii înghețau de frig, aleșii erau bine îmbrăcați și zâmbeau satisfăcuți la obiectiv. 

„Răbufnesc când văd mârlănia și nesimțirea celor care conduc orașul nostru față de viitorul acestui popor, care sunt copiii noștri.

Sunt o mamă a doi copii din Dej și mă doare sufletul când văd cum își bat joc de copiii noștri animalele, că nu îi pot numi oameni pe cei din poze, care rânjesc la obiectiv și țin copiii dezbrăcați afară, iar ei sunt bine îmbrăcați și cu mănuși”, a scris femeia, potrivit sursei citate.

Mai mult, autoritățile nu s-au jenat să sărbătorească Ziua Unirii Principatelor, nu pe 24 ianuarie, ci cu o zi înainte, pe 23.

Acest lucru reiese și din afișul în care erau anunțate manifestările dedicate împlinirii a 165 de ani de la Unirea Pricipatelor și pe care-l puteți vedea în imaginea de mai jos.

Manifestările din Dej dedicate Zilei Unirii Principatelor s-au desfășurat, nu pe 24, ci pe 23 ianuarie - Foto: Facebook/Costan Morar

Motivul incredibil al acestei decizii este dezvăluit tot de mămica revoltată. 

Cum 24 ianuarie a fost zi liberă, după care urma o „punte” ce asigura bugetarilor o minivacanță conitentă, de 5 zile, oficialii nu au vrut să piardă ziua liberă cu acele manifestări, ci să se bucure de relaxare.

Citește și: Care este soarta Hotelului Concordia, unde s-a decis soarta Unirii din 1859? Cine îl deține?

„Ziua Unirii la Dej se ține în 23 ianuarie,și nu în 24 ianuarie, să nu își piardă ziua liberă mai marii orașului și bineînteles delegatul Consiliului Judetean, dl. Arion  Hadrian, PNL, culmea culmilor, profesor si fost inspector Școlar Judetean. RUȘINE”, a mai spus mămica.

Ea și-a spus în mod direct și deschis opinia despre aleșii locali, care au fost capabili de asemenea gesturi și l-a acuzat pe primarul Costan Morar de lipsă de respect față de „Mica Unire”.

„Este incredibilă nesimțirea și idolența unor aleși locali care consideră că pot sărbători Ziua Unirii Principatelor când vor ei, ca să beneficieze și ei de ziua liberă, că doar tare se spetesc în rest. Sunteți penibili, domnilor!

Domnule primar Costan Morar, cine vă credeți să schimbați istoria după bunul dumneavoastră plac? Ați dovedit zero respect pentru comemorarea a 165 de ani de la Mica Unire”, a concluzionat femeia, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Lovitura de stat de care nu se vorbește. Ce s-a petrecut în Moldova în 1866? Rolul Rusiei

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te