Cei doi se cunoşteau de mult, B.R. era agent-şef în cadrul Poliţiei Municipiului, deci încrederea reciprocă nu a reprezentat o problemă.
Poliţistul i-a spus lui A.V. că va putea câştiga cu uşurinţă 6.000 de lei lunar din exploatarea taxiurilor, afacerea fiind astfel reciproc avantajoasă. În ziua stabilită pentru schimb, A.V. i-a predat lui B.R. automobilul şi cheile acestuia, iar B.R. i-a prezentat pe şoferii a trei din cele patru taxiuri promise, motivând că ultimul se afla la acel moment în service. A.V. nu şi-a făcut probleme şi nici nu a verificat starea tehnică a taxiurilor, bazându-se pe încrederea pe care o avea în prietenul său.
Citește și: Lanțul hotelier Hilton a cumpărat castelul unde filma Sergiu Nicolaescu, pe Valea Dosului
Doar că, în perioada imediat următoare, a constat că în decurs de o lună şi jumătate a câştigat de pe urma celor trei taxiuri doar 3.000 de lei, iar al patrulea taximetru nu i-a fost pus la dispoziţie niciodată. Mai mult, cele trei taxiuri au început să aibă probleme, fiind necesară repararea lor constantă, iar cheltuielile cu licenţa de transport erau prea mari faţă de aşteptări. A vrut să anuleze schimbul iniţial, dar B.R. a refuzat.
Continuarea, în Ziarul de Iași.