luni 20 octombrie
EUR 5.0890 USD 4.3632
Abonează-te
Newsweek România

Ce a pățit o familie după ce a consumat carne de la porcul crescut în gospodărie. Au ajuns la spital

Data publicării: 12.04.2024 • 17:07 Data actualizării: 12.04.2024 • 17:25
Ce a pățit o familie după ce a consumat carne de la porcul crescut în gospodărie. Au ajuns la spital - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ
Ce a pățit o familie după ce a consumat carne de la porcul crescut în gospodărie. Au ajuns la spital - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Ce a pățit o familie după ce a consumat carne de la porcul crescut în gospodărie. Au ajuns la spital. Iată ce au pățit și ce spun autoritățile competente?

Ce a pățit o familie după ce a consumat carne de la porcul crescut în gospodărie. Au ajuns la spital. Iată ce au pățit și ce spun autoritățile competente?

Familie la spital după ce a consumat carne de porc

O familie formată din cinci persoane, din care trei copii şi doi adulţi, a fost internată la spital după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie, informează, vineri, DSVSA Satu Mare.

Citeşte şi: Noul an vine cu schimbări în acordarea cardurilor sociale pentru alimente. Care sunt noile reguli

„În această săptămână, o familie formată din 5 membri, 2 adulţi şi 3 copii, din localitatea Gherţa Mică s-a îmbolnăvit de trichineloză, necesitând instituirea tratamentului medicamentos de specialitate, datorită faptului că au ignorat să solicite un examen de specialitate a cărnii obţinute în urma sacrificării unei suine crescute în gospodăria proprie, unui medic veterinar abilitat. În urma anchetei efectuate de inspectori din cadrul D.S.V.S.A. şi D.S.P. Satu Mare şi a recoltării de probe de carne din carnea rămasă în congelator, s-a confirmat diagnosticul de Trichineloză”, precizează sursa citată.

Carnea a fost ridicată de autorităţi şi incinerată.

Citeşte şi: La ce alimente prețurile rămân plafonate încă 3 luni

„Toată carnea depistată a fost supusă măsurilor de sechestru/reţinere oficială şi incinerată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Proprietarului animalului nu i sa acordat nicio despăgubire, datorită faptului că suina nu era identificată prin crotaliere şi nu era înscrisă în Baza Naţională de Date”, a mai precizat DSVSA.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România

Newsweek România Ultima oră

Newsweek România
Ultima oră