Carne de pui cu salmonella în magazinele din România. Avea termen de valabilitate până în 2025

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 01.09.2023 - 09:08
Carne pui cu salmonella în magazinele din România. Avea termen de valabilitate până în 2025 Foto: foto/ ANSVSA
Carne pui cu salmonella în magazinele din România. Avea termen de valabilitate până în 2025 Foto: foto/ ANSVSA

Carne de pasăre cu salmonella, descoperită în magazinele din România. Este vorba despre un produs importat din Polonia, respectiv „Sferturi posterioare de pui congelate”. Lotul retras de la vânzare, produs de Cedrob SA, face parte dintr-un lot cu numărul 228/3/2.

SHARE

Carne de pasăre cu salmonella, descoperită în magazinele din România. Este vorba despre un produs importat din Polonia, respectiv „Sferturi posterioare de pui congelate”.

Lotul retras de la vânzare, produs de Cedrob SA, face parte dintr-un lot cu numărul 228/3/2. Carnea infestată are ca termen de expirare data de 16.08.2025.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Autoritatea Naționață Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), carnea de pui cu salmonella poate poate pune în pericol sănătatea umană.

Persoanele au cumpărat produsul sunt sfătuite să nu îl consume. Acestora li se recomandă să-l returneze în magazinul din care l-au achiziționat, împreună cu bonul fiscal.

Astfel, își vor primi banii înapoi pentru acest lot de carne de pasăre cu salmonella.

Citește și: Bolnavi dintr-un spital, lăsați fără mâncare la prânz de firma de catering. Cine le-a asigurat hrana

Salmonella o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Se poate spune că salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare.

Bacteria contaminează omul prin ingestia de produse alimentare infestate sau de apă. Salmonella poate proveni din mai multe surse, după cum urmează:

– carne de pasăre, carne de porc, carne de vită, în cazul în care sunt consumate crude sau nu sunt preparate corect;
ouă infectate, produse din ouă, lapte, produse din lapte, atunci când nu sunt pregătite, manipulate sau păstrate corespunzător.
Dacă bacteria este prezentă în alimente, gustul, aspectul sau mirosul acestora nu este schimbat.

Drept pentru care trebuie urmate de reguli:

carnea, în special de cea a păsărilor de curte, trebuie pregătită foarte bine. Carne de pasăre cu salmonella este destul de des întâlnită;

– este interzis consumul alimentelor preparate cu ouă crude sau cu lapte nepasteurizat;

Simptome

Perioada de incubație, adică perioada dintre expunere și manifestarea bolii poate dura de la 6 ore până la 6 zile. Diareea, unul din simptom, poate dura până la 10 zile.

Într-un astfel de caz, pacientul poate avea nevoie de câteva luni înainte că intestinele să revină la o activitate normală.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te