Bolnavi dintr-un spital, lăsați fără mâncare la prânz de firma de catering. Cine le-a asigurat hrana

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.05.2023 - 18:25
pacienții au rămas fără mâncare Foto: PIxabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Bolnavii dintr-un spital au fost lăsați fără mâncare de compania de catering care livra hrana către această unitate sanitară. managerii au fost nevoiți să improvizeze până când vor contracta un nou furnizor.

SHARE

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, cel mai mare spital public din judeţ, vor primi hrană, începând de sâmbătă, de la un alt furnizor, după ce firma care a câştigat

 licitaţia a notificat spitalul de dimineaţă că, începând cu ora prânzului, nu mai livrează mâncare pentru bolnavi.

Conducerea spitalului a trebuit să găsească de urgență un alt furnizor, până la organizarea unei noi licitații.

Bolnavi dintr-un spital, lăsați fără mâncare la prânz de firma de catering. Cine le-a asigurat hrana

„Vă informăm că SCJU Sibiu a fost notificat în această dimineaţă (sâmbătă - n.r.) la ora 9,18, printr-un email transmis de SC Ansamble Catering & Services SRL, societate care a fost desemnată să presteze

 serviciile de preparare şi livrare a hranei în regim de catering pentru pacienţii internaţi şi medicii de gardă că, începând cu masa de prânz de azi, 6 mai 2023, vor înceta prestarea serviciilor mai sus

 menţionate. Ca urmare, conducerea spitalului a acţionat rapid cu scopul de a preveni o situaţie de criză şi a ajuns la un acord cu reprezentaţii S.C. Bliss S.R.L. (Super Mama - n.a.) care va furniza hrana

 pacienţilor, începând cu prânzul de azi”, a anunțat sâmbătă conducerea SCJU Sibiu într-un comunicat preluat de Agerpres.

Citește și: Ciucă: Spitalele din România au nevoie de investiţii şi e dotări la cele mai înalte standarde

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea serviciilor de preparare şi transport hrană, spitalul va încheia un contract prin negociere fără publicare prealabilă, care va fi valabil până la organizarea unei noi licitaţii.

Managerul spitalului, medicul Daniel Chelcea, spune că fostul furnizor de mâncare de la SCJU Sibiu a fost reclamat în mai multe rânduri de bolnavi pentru calitatea slabă a hranei.

„Asigurarea hranei pacienţilor în cele mai bune condiţii a fost şi va fi în continuare o prioritate pentru SCJU Sibiu. Pe fondul problemelor şi disfuncţionalităţilor identificate în relaţia cu firma furnizoare a

 serviciilor, am căutat soluţii alternative, tocmai pentru a fi pregătiţi în eventualitatea unei astfel se situaţii şi le mulţumim partenerilor de la Super Mama, pentru deschidere şi disponibilitate.

Citește și: Alexandru Rafila a semnat contractele pentru construcția a 3 spitale noi în vestul țării

Sprijinul pe care l-am primit a fost decisiv în rezolvarea acestei situaţii şi suntem convinşi că această schimbare va îmbunătăţi atât calitatea produselor pe care le primesc pacienţii, cât şi modalitatea de servire”, a declarat managerul.

SCJU Sibiu serveşte pacienţilor pacienţilor hrană adusă de la firme de catering, din cauză că nu mai are o cantină proprie, funcţională, unde să pregătească mâncarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te