sâmbătă 06 septembrie
EUR 5.0787 USD 4.3463
Abonează-te
Newsweek România

Carne de pui cu salmonella pe rafturilor unor magazine din România. Ce au găsit inspectorii ANPC?

Data publicării: 01.04.2024 • 19:07 Data actualizării: 01.04.2024 • 19:07
Carne de pui cu salmonella pe rafturilor unor magazine din România. Ce au găsit inspectorii ANPC? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
Carne de pui cu salmonella pe rafturilor unor magazine din România. Ce au găsit inspectorii ANPC? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Carne de pui cu salmonella pe rafturilor unor magazine din România. Iată ce au descoperit inspectorii ANPC în magazinele din București, Ilfov și Vrancea.

Mai multe produse din carne de pui contaminate cu Salmonella au fost descoperite în magazine din Vrancea, Ilfov și București. Până în prezent, comisarii ANPC au aplicat amenzi contravenționale în valoare de peste 45.000 lei.

Carne de pui cu salmonella pe rafturilor unor magazine din România. Ce au găsit inspectorii ANPC?

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că se află în plină campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la vânzare în magazinele din România.

În urma acțiunilor de control desfășurate, în ceea ce privește carnea de pui clasică, comercializată în țară, au fost prelevate probe care au fost trimise către laboratoarele de analiză autorizate, în domeniu, de pe teritoriul României.

Citește și: Ligia Deca s-a întâlnit cu sindicaliştii din învățământ. Ce se întâmplă cu salariile profesorilor ?

„O primă parte a rezultatelor acestor analize relevă următoarele aspecte:

- probele prelevate în județul Vrancea, la organe de pui de la Agricola Internațional SA, comercializate în magazinul Lidl din Focșani, au fost confirmate cu Salmonella Infantis
- probe prelevate în depozitul Penny din comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, din pui și organe de pui marca ”Hanul Boieresc”, produse de Vanbet SRL, au fost confirmate cu Salmonella Infantis și Salmonella Enteritidis
- probe prelevate în magazinul Penny Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, din pui marca ”Hanul Boieresc”, produse de Vanbet SRL, au fost confirmate cu Salmonella Infantis și Salmonella Enteritidis
- probe prelevate în magazinul Penny Bucureștii Noi, din sectorul 1 al Capitalei, din pui marca ”Hanul Boieresc”, produse de Vanbet SRL, au fost confirmate cu Salmonella
- probe prelevate în magazinul Metro Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, din carne de pui marca ”Coco Rico”, produsă de Aaylex SRL, au fost confirmate cu Salmonella
- probe prelevate în magazinul Metro Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei, din carne de pui, produsă de Agricola Internațional SRL, au fost confirmate cu Salmonella”, a transmis, luni, ANPC.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de Salmonella Enteritidis se manifestă prin tulburări gastrointestinale, însoţite deseori de febră, în primele 48 de ore de la consum.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră