VIDEO Un TIR a acroșat o căruță pe DN 24 A, o mașină a intrat sub TIR, 2 copii și un adult au murit

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.07.2022 - 10:06
Un TIR a acroșat o căruță pe DN 24 A, o mașină a intrat sub TIR, 2 copii și un adult au murit. / Foto: ISU Vaslui

Doi copii, de 3 şi 5 ani, și un adult au murit pe DN 24 A, la Popeni, judeţul Vaslui, într-un cumplit accident de circulaţie. Un TIR a acroşat o căruţă, iar maşina aflată în spatele acestuia, în care erau înghesuite 13 persoane pe 7 locuri, n-a apucat să frâneze.

SHARE

Șoferul unui camion de mare tonaj a văzut târziu o căruță, a încercat să o depășească, dar a acroșat-o și a aruncat-o în șanț, cele două persoane din atelaj fiind rănite ușor. TIR-ul s-a oprit de-a latul drumului, iar o mașină aflată în spatele său, un monovolum Volkswagen Sharan, nu a reușit să frâneze și a intrat sub remorcă. 

Citește și: VIDEO/FOTO Magnific: Înapoi în timp până la Big Bang, cu noul supertelescop al NASA

În autoturismul cu 7 locuri se aflau 13 persoane, 6 adulți și 7 copii. Mergeau, se pare, spre un parc de distracții din Bârlad. Șoferul și o fetiță de 2 ani au decedat pe loc, iar o altă fetiță de 5 ani a murit la spital. Alți doi copii și padagera din dreaptaau fost transferați, în stare gravă, la Iași.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), având în vedere numărul persoanelor implicate, a activat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului au intervenit o autospecială pentru descarcerare, cinci ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe aparţinând SAJ Vaslui.

"Primele echipaje medicale ajunse la faţa locului au găsit 2 persoane decedate - leziuni incompatibile cu viaţa, 2 victime rănite grav şi 5 victime conştiente cu politraumatisme. Alte 2 persoane sunt afara oricărui pericol, fără probleme medicale. Medicii, asistenţii şi pompierii paramedici acţionează pentru acordarea de asistenţă medicală de urgenţă la locul accidentului", a informat IGSU.

Citește și: Dacia a scumpit cu încă 500 € Spring-ul. Cea mai ieftină mașină electrică poate sări de 22.000 €

„Pacienta pe care am preluat-o era pasager dreapta faţă, în vârstă de 27 de ani, mamă şi soţie a celor accidentaţi. A fost adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sf. Spiridon cu traumatism cranio-cerebral şi cranio-facial sever, având mai multe fracturi la nivelul feţei. A fost preluată, investigată şi anesteziată general. S-a decis internarea şi va avea nevoie de intervenţie ortopedică. A fost transferată la Terapie Intensivă şi urmează să intre în sala de operaţie. Pentru că este tânără, sperăm că evoluţia ei va fi favorabilă”, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi. 

Rudele celor aflați în autoturism au mers în număr mare la locul accidentului și a fost nevoie de intervenția trupelor speciale pentru a calma spiritele.

Șoferul TIR-ului este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, iar pentru ucidere din culpă polițiștii au deschis un dosar de cercetare in REM.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te