Călin Donca ajuns la răcoare din cauza unei răzbunări? Cine l-ar fi „pârât” pe milionar

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.09.2023 - 20:07
Călin Donca ajuns la răcoare din cauza unei răzbunări. Cine l-a „pârât” pe milionar - Foto: Facebook / imagine cu caracter ilustrativ

Călin Donca a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar acum, milionarul român susține că este consecința unei plângeri depuse împotriva sa de o fostă iubită.

SHARE

O fostă iubită l-ar fi „pârât” pe Călin Donca la DIICOT. Acesta susține că, în trecut, femeia i-ar fi cerut un bolid de lux, însă pentru că a refuzat-o, aceasta a promis că se va răzbuna.

Călin Donca, la răcoare din cauza unei răzbunări

Călin Donca avea afaceri în domeniul energiei și în agricultură, ceea ce i-a adus venituri foarte mari, fiind în top 500 cei mai bogați români. Conform anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane apropiate, ar fi pus pe picioare un proiect economic.

Citește și: Din ce face bani românul de 24 ani care este milionar în SUA. Pentru 200.000$ nu mă dau jos din pat

Mai exact, aceștia și-ar fi creat propria monedă virtuală și au efectuat mai multe operațiuni de manipulare a pieței de capital, promovând, în mediul online, informații care nu erau veridice, conform cărora, suma care era investită era recuperată chiar și de 100 de ori mai mult. 

De pe urma acestui plan, s-ar fi obținut suma de aproximativ 700.000 de dolari. Mai mult decât atât, este cauzat și de faptul că, folosindu-se de acte false, a scos din firma mai bine de 1,7 milioane de solari, sumă pe care a folosit-o pentru achiziționarea mai multor bunuri de lux.

Conform unei redacții de știri din România, întrebat câte persoane a înșelat și dacă regretă ceea ce a făcut, Călin Donca a negat acuzațiile, răspunzând „Niciuna. Dacă n-am înșelat...”.

Conform lui Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca, la dosar, „nu există nicio plângere penală” și nu există nicio faptă prin care să fie demonstrate înșelăciunile de care este acuzat. „Din punctul nostru de vedere se urmăreşte tocmai provocarea unei avalanşe de plângeri penale, astfel încât companiile să fie decapitalizate, investitorii să intre în panică”, a mai spus acesta.

Deși afirmă că este nevinovat și că nu a comis nicio înșelăciune, Călin Donca crede că fosta sa iubită îi poartă pică și că ea s-ar afla în spatele acestui dosar. El, care a lansat propria criptomonedă, este acuzat de evaziune fiscală și de implicarea în înființarea unui grup infracțional organizat.

Cu ceva timp în urmă, într-un podcast, Călin Donca a dezvăluit că o fostă iubită i-a cerut o mașină, iar el a refuzat să o ofere, susținând că aceasta i-a făcut promisiuni de răzbunare.

„Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din 3 maşini, cât aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi”,   a spus acesta într-un podcast.

Parc auto în valoare de două milioane de euro

Afaceristul deține un parc auto a cărui valoare depășește 2 milioane de euro, parc auto în care se regăsesc mașini de colecție, de la Ferrari până la Rolls-Royce. Printre mașinile confiscate de procurori se află și un Lamborghini.

Iubirea pentru mașinile de lux se pare că este un punct comun pentru Călin Donca și Oriana, soția sa, care are aceeași apetență pentru lux și opulență.

Citește și: Un afacerist milionar a "picat" pentru a 27-a oară examenul de Bacalaureat. Vrea o viață de student

„De la cea mai ieftină, la cea mai scumpă. Soţia are un X7M, un seria 7 pe care l-am schimbat cu I7 care vine acum. Am un Aventador, am un Urus, am un McLaren 720 modificat. Şi parcă mai aveam ceva, dar îmi scapă…” ,  spunea afaceristul în urmă cu ceva timp.

Călin Donca și alte patru persoane ar fi adus statului un prejudiciu în valoare de 4 milioane de lei. Acesta este acuzat și de faptul că ar fi delapidat mai multe societăți și ar fi înșelat mai multe persoane în afacerea cu criptomonede.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te