Bucureștenii nu mai scapă de facturile imense. Care este motivul pentru care vin plăți așa de mari

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 25.12.2023 - 11:57
Bucureștenii nu mai scapă de facturile imense. Care este motivul pentru care vin plăți așa de mari Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Bucureștenii nu mai scapă de facturile imense. Care este motivul pentru care vin plăți așa de mari lunar, la gaz, electricitate și apă caldă.

SHARE

Bucureștenii nu mai scapă de facturile imense. Care este motivul pentru care vin plăți așa de mari lunar, la gaz, electricitate și apă caldă în ultimele luni.

Tot mai multe blocuri primesc facturi de peste 10 mii de lei pentru luna noiembrie, duble față de anul trecut.

Bucureștenii abia își mai duc traiul, acum, în prag de sărbători, tot mai multe blocuri primesc facturi de peste 10 mii de lei pentru luna noiembrie, duble față de anul trecut.

„Arată-mi un apartament cu 3 camere, 3 persoane. Unul cu 3 camere. Unul cu 3 camere, 621,48 de lei. Păi tu ai mai mult ca mine. Sau 698,85 de lei. Fii atent cu două camere, 620 de lei, două camere.

Bucureștenii nu mai scapă de facturile imense. Care este motivul pentru care vin plăți așa de mari

Păi vezi, tu ai mai mult ca mine. Fii atent, o persoană are 414 lei. Doamne”, este răspunsul unui președinte de bloc, după ce s-a uitat pe documentele care arată datoriile locatarilor din bloc, în timp ce vorbea cu proprietarul unui apartament cu trei camere.

Citește și: Hidroelectrica a început să emită facturi pe luna noiembrie. Cum și unde poți trimite reclamații?

La o singură scară, locatarii au primit o factură cu 2.800 de lei mai mare decât în noiembrie anul trecut.

„În urma lucrărilor executate în cursul acestui an, anumite zone care în 2022 au funcționat deficitar, anul acesta au beneficiat de creșterea parametrilor de furnizare, ceea ce se traduce prin creșterea consumului”, a fost reacția Termoenergetica.

Compania de termoficare așteaptă plățile de la români

Compania de termoficare susţine că nota de plată este mai mare în unele zone pentru că acolo a furnizat agent termic la parametrii normali, nu sub nivelul admis, ca anul trecut.

Bucureştenii spun, însă, că explicaţia nu are logică.

„Tot timpul au fost avarii şi nu am avut apă caldă sau căldură. Asta este cea mai ridicată factură. Până acum nu am avut asemenea facturi. Eu nu am absolut nicio explicatie decât că vor să ne încarce”, spune un alt administrator de bloc.

„Factura pe luna noiembrie a venit 725 de lei. E ceva de strigător la cer”, a spus un locatar, obosit de toate problemele finaciare.

„Foarte mult. Adică sunt de acord să plătesc, dar să ai. Noi plătim dar nu am avut. Eu sunt obligat să bag calorifer în priză, aerul conditiona.

Citește și: Cine sunt românii care au facturi la căldură de 4 ori mai mari ca în 2022. Explicația furnizorului

Când or vedea maine factura, lista de intretinere o să aibă un soc. Vă daţi seama eu am 7 milioane, pentru luna noiembrie. Vă daţi seama în decembrie, ianuarie dacă vom avea şi zapada?”, a mai spus administratorul de bloc, Brăgaru Nicolae, conform Observator.

Aceeași situație și pentru alt bloc, unde apa caldă şi căldura înseamnă 85% din întreţinere.

15.126 de lei este totalul la întreținere pentru o scară de bloc cu 8 etaje si 36 de apartamente. Din suma totală, 13.000 de lei reprezintă facturile pentru apă caldă şi căldură.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te