Celelalte societăţi sunt Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia, şi A1 Telekom Austria. Toate s-au întâlnit luni cu comisarul european însărcinat cu Piaţa Internă şi Domeniul Digital Thierry Breton.
Comisia Europeană urmează să agrege aceste date de geolocalizare, în vederea coordonării măsurilor în vederea opririi răspândirii virusului, a anunţat miercuri un oficial european, informează News.ro.
Datele urmează să fie distruse după încheeirea crizei sanitare, a dat el asigurări, pentru a răspunde astfel unor îngrijorări cu privire la posibile încălcări ale vieţii private.
Controlorul european al protecţiei datelor (EDPS) a apreciat că acest proiect nu ar încălca reglementările cu privire la viaţa privată, atât timp cât sunt stabilite garanţii.
”Comisia va trebui să definească în mod clar toate datele pe care vrea să le obţină şi să asigure transparenţa faţă de public, pentru a evita orice neînţelegere”, subliniază EDPS într-o scrisoare trimisă CE, pe care Reuters scrie că a consultat-o.
”Ar fi de asemenea preferabil să se limiteze accesul la aceste date la experţi autorizaţi în epidemiologie spaţială, în protecţia datelor şi în date ştiinţifice”, a subliniat directorul EDPS, Wojciech Wiewiorowski.
Însă acest jurist polonez a avertizat împotriva riscului ca asemenea măsuri să devină permanente.
”Vreau să insist asupra faptului că o asemenea soluţie trebuie să fie considerată extraordinară”, a insistat el.
Această strategie a fost deja aplicată sau este pe cale să fie pusă în aplicare în Coreea de Sud, Rusia sau Israel - spre marea nemulţumire a criticilor ei, care denunţă o încălcare a libertăilor individuale.