Băutura bogată în antioxidanți pe care ar trebui să o bei pentru a-ți lua rămas bun de la riduri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.09.2024 - 07:32
Băutura bogată în antioxidanți pe care ar trebui să o bei pentru a-ți lua rămas bun de la riduri  - Foto: imagine cu caracter ilustrativ
Băutura bogată în antioxidanți pe care ar trebui să o bei pentru a-ți lua rămas bun de la riduri - Foto: imagine cu caracter ilustrativ

Băutura bogată în antioxidanți pe care ar trebui să o bei pentru a-ți lua rămas bun de la riduri. Ce ingrediente îți trebuie și ce beneficii are pentru organism?

SHARE

Băutura bogată în antioxidanți pe care ar trebui să o bei pentru a-ți lua rămas bun de la riduri. Ce ingrediente îți trebuie și ce beneficii are pentru organism?

Citește și: Cine pierde 1.400 lei la pensie dacă nu depune la Casa de Pensii o cerere în septembrie?

Băutura care te ajută să scapi de riduri 

Deși este dificil să facem față trecerii timpului și consecințelor pe care le are asupra aspectului nostru, atât pe plan intern cât și extern, există câteva remedii care pot fi puse în practică pentru combaterea îmbătrânirii , una dintre cele mai frecvente variante fiind recurgerea la una dintre multe băuturi hrănitoare care există.

Unele dintre aceste băuturi, care sunt făcute cu apă, sucuri și ierburi vindecătoare, oferă nutrienți perfecti pentru a face față trecerii timpului, dar dintre toate acestea iese în evidență ceea ce s-a numit lapte de aur, o băutură bogată în antioxidanți care vă va ajuta să preveniți îmbătrânirea.

Citește și:  Ce poți pune în mașină de spălat pentru ca rufele să nu se mai șifoneze. Ai sigur în bucătărie

Această băutură a reușit să trezească mult interes datorită numeroaselor sale proprietăți benefice, care sunt date de ingredientele sale. Culoarea sa galbena caracteristica, asemanatoare cu aurul, se datoreaza faptului ca ingredientul sau principal este turmericul, un condiment apreciat pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antioxidante.

Baza pentru prepararea acestei băuturi este laptele, care este de obicei un lapte vegetal, care poate fi însoțit de alte condimente care îi îmbunătățesc proprietățile, precum ghimbir, cardamom, scorțișoară și piper. În plus, la acest lapte se adaugă puțină miere care îi conferă o atingere dulce.

Prin diferitele sale ingrediente, această băutură oferă diferite beneficii pentru sănătate, printre care se numără și protecția organismului împotriva radicalilor liberi, care sunt în principal responsabili de îmbătrânire. Acest efect este asigurat de cantitatea mare de antioxidanți, care sunt responsabili pentru prevenirea descompunerii celulelor.

La fel, consumul regulat al acestui lapte ajuta si la prevenirea unor boli precum artroza, artrita si durerile musculare in general, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare la care trebuie sa adaugam calitatile sale antibiotice, care ajuta la prevenirea infectiilor circulatia sangelui.

În acest fel, laptele auriu devine un mare aliat pentru a face față diferitelor probleme de sănătate precum răceala, gripa sau pentru a-i proteja pe cei care au un sistem imunitar slăbit. Prin consumul său regulat ajută la prevenirea răcelilor și a altor boli.

Citește și:  Planta care vă voipsește părul prin spălare. Te scapă de mătreață și mâncărimi. Costă 5 lei

Această băutură, care are beneficii antiseptice, analgezice și antioxidante, ajută și la controlul nivelului de colesterol și la prevenirea problemelor de obstrucție arterială, așa cum a putut demonstra Universitatea din California (Statele Unite) printr-un studiu. La rândul său, Colegiul Medical Chitwan (Nepal) a subliniat că este bun pentru sănătatea digestivă.

De parcă acest lucru nu ar fi de ajuns, există numeroase studii care au arătat că consumul acestuia ar putea ajuta la prevenirea bolilor neurologice precum Alzheimer, pe lângă promovarea sănătății creierului și a unei bune memorie, și acționând pozitiv împotriva diferitelor probleme ale pielii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te