Barna: Inițiativa „Fără Penali” ajunge la CCR

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.03.2019 - 10:26

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a anunțat că inițiativa „Fără Penali în funcții publice” ajunge joi la Curtea Constituțională, apoi urmează să fie depuse cele 850.000 de semnături validate de primăriile din ţară.

SHARE

„Astăzi, iniţiativa #Fără penali va fi transmisă la Curtea Constituţională. Am depus 850.000 de semnături validate de către primăriile din ţară.

Mai erau aproape 100 de localităţi în care primarii au refuzat din diverse motive să ne elibereze semnăturile, iar în acest context în care statul de drept este atacat fără precedent, în acest context în care vedem că şi asupra Parchetelor se exercită o presiune extraordinară, în acest context în care tocmai l-am văzut ieri pe Liviu Dragnea eliminând ideea că acea Curte specială pentru magistraţi ar putea să fie eliminată astfel cum solicită Comisia de la Veneţia, considerăm că este momentul ca iniţiativa 'Fără penali' să meargă mai departe", a precizat Dan Barna, la Parlament.

Președintele USR a menționat că i-a transmis preşedintelui Iohannis această informaţie şi i-a solicitat sprijin în acest sens.

„I-am transmis şi preşedintelui această informaţie că ne dorim un sprijin şi din partea domniei sale pentru ca această iniţiativă să ajungă la referendum, să intre în procedură parlamentară şi să ajungă la referendum", a adăugat liderul USR.

Barna a mai spus că partidul pe care îl conduce se va adresa cu procese individuale primarilor care au încălcat legea, refuzând validarea semnăturilor.

„Din aceste considerente, astăzi depunem la Curtea Constituţională cele aproape 850.000 de semnături pentru a împinge mai departe procesul, urmând să ne adresăm cu procese individuale primarilor care refuză pe diverse motive să respecte legea până la urmă.

Judeţele Suceava, Neamţ şi Vrancea sunt judeţele fruntaşe cu peste cinci - şase localităţi ale căror primari au refuzat efectiv să valideze aceste semnături sau să restituie semnăturile. Deci este o încălcare flagrantă şi explicită a legii luată pe nume personal", a mai spus Dan Barna.

Citește și VIDEO Fugăriți, bătuți și amendați, în timp ce strângeau semnături pentru #fărăpenali

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.