Bănescu, despre cazul bebelușului decedat după botez: Preotul este prăbușit. S-a autosuspendat

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 02.02.2021 - 15:07
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că preotul care a botezat copilul decedat ulterior la spital s-a autosuspendat/FOTO: Digi24

Preotul din Suceava care a botezat copilul decedat ulterior la spital s-a autosuspendat! „Este un om prăbușit”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, potrivit DigiFM.

SHARE

„Personal nu am putut vorbi cu părintele, care este într-o stare de deznădejde totală, este un om prăbușit, în acest moment. Este suspendat, firește. El însuși a dorit să se suspende de la slujirea în biserică pe parcursul acestei anchete. Va purta pe umeri această povară. Ce îi spui unui părinte căruia îi moare un copil? Ce cuvinte ai să explici moartea unui inocent?”, a declarat Vasile Bănescu, la Matinalii DigiFM.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române susține la Digi FM că botezul poate fi făcut și fără scufundare totală în cristelniță, iar botezul nu trebuie făcut neapărat la 40 de zile, mai ales dacă bebelușul are probleme de sănătate.

„Dacă părinții știu că acel copilaș al lor este foarte fragil, este născut prematur, nu este o urgență botezarea unui copil, în ciuda unor tradiții încetățenite la 40 de zile. Părinții pot vorbi cu preotul. Orice preot trebuie să fie deschis, trebuie să îi asculte pe părinți, e copilașul lor și creștinarea trebuie să constituie o celebrare a bucuriei și nu o traumă. Dar se practică botezul inclusiv prin scufundarea copilașului, aproape totală, în apa din cristelniță și turnarea cu căușul palmei, de trei ori, pe creștetul copilașului.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhia Română recunoaște analiza medicilor legiști din Suceava potrivit căreia bebelușul decedat în urma botezului a înghițit 110 mililitri de apă. 

Este o confirmare inatacabilă a celor de la medicina legală din Suceava, care au transmis că bebelușul înghițise 110 mililitri de apă. Firește, ancheta nu s-a încheiat. Vom putea afla dacă această apă era amestecată cu lapte, a existat un caz similar mai demult”

În opinia lui Vasile Bănescu, este inexplicabil cum s-a putut întâmpla o astfel de tragedie, în contextul în care botezul a fost oficiat de un preot cu experiență.

Amintim, copilul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după botez și a murit o zi mai târziu, potrivit DigiFm.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.