Bacăul, fără apă la robinet de 4 zile. Mai durează până sâmbătă. Populația, alimentată cu cisternele

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 03.02.2022 - 21:07
Bacăul, fără apă la robinet de 4 zile. Mai durează până sâmbătă. Populația, alimentată cu cisternele. / Foto: ziarulevenimentul.ro

Locuitorii municipiului Bacău nu au apă la robinet de luni. Reluarea furnizării apei potabile în municipiul Bacău, estimată pentru joi, a fost amânată până sâmbătă. Iar primarul Lucian Viziteu cere demisii în rândul conducerii Companiei Regionale de Apă Bacău.

SHARE

Primarul Bacăului a anunțat că termenul de remediere a avariei nu poate fi respectat, după ce Compania Regională de Apă Bacău SA "a ratat soluţia tehnică, a decis să oprească umplerea ţevii şi continuă să improvizeze". 

Primarul susţine că, deşi soluţia pentru rezolvarea defecţiunii  era "o banalitate tehnică", lucrurile nu au putut fi remediate până acum.

"Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducţiunea începând de vineri dimineaţă şi abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. Încă de marţi, 1 februarie, colegul meu Gabriel Cojocaru, doctor inginer în inginerie civilă, a explicat soluţia tehnică cu masivul de ancorare, aceasta fiind o banalitate tehnică nicidecum ceva excepţional (...) am dispus măsuri de suplimentare de achiziţie de apă potabilă, suplimentarea cisternelor pentru distribuire de apă menajeră şi a personalului deservent”, a anunţat primarul, potrivit news.ro.  

Citește și: Documentația CNAIR pentru A1 Sibiu-Piteşti/Secţiunea 3, contestată și catalogată „bătaie de joc”

48 de puncte stradale de distribuire de apă menajeră, 24 puncte de distribuire în şcoli şi 11 locaţii pentru apă potabilă

Viziteu a informat că vor exista, de vineri, 48 de puncte stradale de distribuire de apă menajeră, 24 puncte de distribuire în şcoli şi 11 locaţii pentru apă potabilă. 

Totodată, primarul a declarat că va interveni pentru sancţionarea modului defectuos în care Compania Regională de Apă Bacău S.A s-a implicat în rezolvarea avariei care a lăsat aproape tot oraşul fără apă .

Citește și: Valentine’s Day: 5 destinații romantice de city-break, pentru posesorii de certificat verde

"La CRAB sunt probleme grave şi nu voi lăsa lucrurile aşa! Modul în care s-a acţionat ne arată că cei de la CRAB sunt depăşiţi tehnic. Cred că se impun DEMISII de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesionişti veritabili şi nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susţinuţi politic de un partid sau altul", a mai transmis primarul.  

O avarie majoră a lăsat mai multe cartiere din municipiul Bacău fără apă potabilă luni, iar estimarea iniţială anunţa că joi se va relua furnizarea.  

Primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, a afirmat că avaria a avut loc pe un tronson unde s-a petrecut şi cea din 2018, care a lăsat Bacăul fără apă mai multe zile. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.