Apa din Câmpina, al doilea oraș din Prahova, contaminată cu bacteria Clostridium. Nu este potabilă!

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.08.2021 - 10:18
Apa din Câmpina, al doilea oraș din Prahova, contaminată cu bacteria Clostridium. Nu este potabilă! / Foto: businessmagazin.ro

Analizele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova arată că apa furnizată în sistem centralizat în municipiul Câmpina, al doilea oraş ca mărime din judeţ, nu este potabilă.

SHARE

Primarul oraşului a postat pe Facebook un anunţ prin care face apel la populaţie să folosească apa doar pentru scopuri menajere, nu şi pentru băut sau preparat mâncare. Edilul anunţă că o parte din apa furnizată în oraş este contaminată cu bacteria Clostridium, despre care nu se ştie de unde provine, şi spune că a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Audit al Curții de Conturi: Performanţa CFR Marfă, sabotată de infrastructură și de membrii AGA

"După anunţul societăţii HIDROPRAHOVA legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situaţie pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să ştiţi că pe o ramificaţie a reţelei Hidro Prahova din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu ştim, în acest moment, de unde provine. Conform specialiştilor, infecţia cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluţie severă”, scrie primarul oraşului Câmpina, Alin Moldoveanu, pe Facebook.

Citește și: FOTO Actriţa Halle Berry a împlinit 55 de ani, dar nu își arată vârsta
 
Conform acestuia, principalele măsuri adoptate în această seară de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă se referă la asigurarea de către HidroPrahova a unor containere cu apă potabilă la Spitalul Municipal şi Spitalul de Psihiatrie Voila, la centrele de asistenţă socială şi la Piaţa Centrală.  
 
Poliţia Locală îi va înştiinţa pe localnici cu privire la măsurile de restricţiile privind consumul apei.
 
De altfel, în zonă au fost emise deja mesaje Ro-Alert cu privire la faptul că apa nu este potabilă. 

Citește și: Rectificare bugetară: Sănătatea, Finanţele, Dezvoltarea şi Educaţia primesc cei mai mulți bani
 
"Am cerut Spitalului Municipal ca la Camera de Primiri Urgenţe să se ştie situaţia şi să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium. Am luat legătură cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituţii este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere şi apoi răcire. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă îşi va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris”, le transmite primarul din Câmpina locuitorilor oraşului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te