Antonio Tajani: România este pregătită să preia președinția Consiliului UE

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.11.2018 - 13:32
Antonio Tajani s-a întâlnit și cu președintele Klaus Iohannis. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Parlamentului European, a afirmat miercuri, în cadrul dezbaterii „Tinerii în dialog cu Parlamentul European”, că România este pregătită să preia președinția UE, iar rezoluția adoptată de PE vizează doar problemele politice, cu care se confruntă și alte țări.

SHARE

„Pentru mine, România este pregătită să preia președinția. Parlamentul European a aprobat o rezoluție doar în privința problemelor politice. Asta nu înseamnă că e nepotrivită, sunt multe țări în Uniunea Europeană care se confruntă cu problema corupției. Trebuie, totuși, să lucrăm la multe lucruri, precum educația”, a declarat Antonio Tajani, președintele Parlamentului European.
Oficialul european a precizat că fenomenul corupţiei nu o problemă doar a Guvernului, ci şi a cetăţenilor în sensul că este o chestiune de educaţie, culturală.
„Trebuie să facem eforturi şi nu doar România trebuie să facă eforturi împotriva corupţiei. Acesta este un lucru foarte important de spus. Trebuie să colaborăm. Nu e doar o problemă a Guvernului. Este şi o problemă a cetăţenilor. De asemenea e o problemă de educaţie. Corupţia este şi o chestiune culturală. Trebuie să colaborăm cu toţii împotriva acestui fenomen. În multe ţări europene sunt fraude cu fonduri europene. Trebuie să verificăm peste tot situaţia şi să încercăm să oprim acest fenomen", a conchis preşedintele PE.

Discursul lui Tajani s-a concentrat mult pe importanța educației și a tinerilor în dezvoltarea Uniunii Europene.

„Suntem cetățeni europeni deoarece credem în aceleași valori. Europa este identitatea noastră. Desigur, educația este importantă, dar educația nu se rezumă doar la a studia, avem nevoie de practici de calitate. Avem nevoie de oameni pregătiți pentru viitor. Trebuie să avem o viziune, dar trebuie să mai schimbăm și Europa. Avem nevoie de mai puține politici și mai multă legislație. Avem nevoie de o europă puternică atât în est, cât și în vest. Interesul nostru este să păstrăm pacea, pentru că în asta credem. Datorită Uniunii Europene există democrație după atâția ani iar noi reușim să trăim în pace.  Europa este un vis, iar noi avem nevoie de un vis în viața noastră. Oamenii care nu visează, mor, iar noi trebuie să ne asigurăm că generațiile tinere pot visa. Europa nu este doar despre bani sau despre banca centrală, este despre identitatea noastră, despre legăturile dintre țări și universități. Europa este despre a pune fiecare persoană în centru, deoarece fiecare om este crucial în lume”, a afirmat Tajani, președintele Parlamentului European.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te