ANPC: Peste 6 tone de produse alimentare expirate de 3 ani, descoperite la Costinești

DE Alin Crișan | 08.08.2022 - 20:05
Supermarket - Foto: Profimedia

Peste 6 tone de produse alimentare expirate din anul 2019 au fost descoperite în acest weekend în punctele de lucru ale operatorului economic SC Complex Tineretului SRL din Costineşti, marfa neconformă urmând să fie distrusă, a anunţat, luni, ANPC.

SHARE

Controlul desfăşurat la acest operator economic s-a desfăşurat în cadrul unui dosar de cercetare penală, instrumentat de SRPT Constanţa - Biroul de Investigarea Fraudelor, în condiţiile în care acesta a fost amendat în ultimii 5 ani de comisarii ANPC pentru abateri repetate, existând chiar şi procese în instanţă câştigate de Autoritate împotriva sa.

Citește și: FOTO 1.000.000$, tariful lui Paris Hilton ca DJ. Olguța Vasilescu o aduce la un festival din Craiova

"În urma unor sesizări primite de Secţia Regională de Poliţie Transporturi (SRPT) Constanţa şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), echipe de control mixte aflate sub coordoarea SRPT Constanţa, din care au mai făcut parte ANPC - comisarii Comandamentului Litoral 2022, ANAF, Jandarmeria Română şi ITM, au descins la 5 puncte de lucru şi o curte interioară ale operatorului economic SC Complex Tineretului SRL, din Costineşti. În curtea interioară - punctul central de depozitare şi aprovizionare al societăţii - se aflau mai multe structuri de tip depozit, unele având camere de frig şi o brutărie care aproviziona toate locaţiile din Costineşti ale operatorului economic", menţionează ANPC.

Potrivit sursei citate, activităţile menţionate s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de cercetare penală, instrumentat de SRPT Constanţa - Biroul de Investigarea Fraudelor.

Citește și: VIDEO Armata rusă poate fi pusă pe butuci. Microelectronica armamentului este produsă în SUA și Asia

"În ultimii patru ani de zile am încercat să pătrundem în curtea interioară administrată de acest operator economic, rămânând de fiecare dată în afară. Iată că anul acesta, într-un dosar de cercetare penală, instrumentat de SRPT Constanţa - Biroul de Investigarea Fraudelor, s-a emis un mandat de percheziţie ce a putut sparge, la propriu, toate uşile şi porţile ce până acum ne-au ţinut departe de adevăr. Aveam informaţii, dar nu le-am putut fructifica! Iată că, umăr la umăr cu alte structuri ale statului, am reuşit să dovedim că informaţiile primite sunt adevărate. Se cumpără marfă imediat înainte de expirare sau chiar după, se scoate din ambalaj şi se distribuie către punctele de lucru, fiind folosită la prepararea mâncării, ce se serveşte consumatorilor.

Tone de carne şi sute de kilograme din alte materii prime au fost identificate şi scoase de la consum! Eu cred că legile trebuie modificate în funcţie de aceste situaţii. Mult mai aspre, amenzi şi condamnări mai mari. Aici vorbim de o situaţie ce trebuia să conducă la reţinerea celor vinovaţi!", a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te