Amenzi de peste 3 milioane de lei date de Poliție și Jandarmerie în ultimele 24 de ore

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.06.2022 - 17:27
Poliţiştii au depistat și 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Poliţiştii şi jandarmii au constatat în ultimele 24 de ore, pe parcursul misiunilor desfăşurate la nivel naţional, 8.627 de abateri de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei, informează Ministerul Afacerilor Interne.

SHARE

Potrivit unui comunicat al MAI, citat de Agerpres, în acelaşi interval de timp, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 191 de autori ai unor infracţiuni, care au săvârşit 209 fapte penale.

"În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 26 de autori în 12 de dosare penale cu AN (autor necunoscut - n.r.), aflate în evidenţă.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 858 de posibile infracţiuni, peste 23 % dintre acestea fiind din oficiu", se arată în comunicat.

Citește și: EXCLUSIV Vânătorii de ucigași: Torționarii regimului Assad vor fi aduși în fața justiției

De asemenea, poliţiştii au depistat 10 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

Conform comunicatului, în urma acţiunilor desfăşurate pentru menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 729 de permise de conducere şi au retras 287 de certificate de înmatriculare.

Citește și:  Peste 4 milioane de ucraineni s-au refugiat în Polonia din cauza războiului

Totodată, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 213 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 658 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.175) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 39 pentru stingerea de incendii şi trei pentru descarcerare.

"Au fost emise 19 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă 'RO-ALERT'. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane", precizează sursa citată.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Potrivit MAI, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră.

"De la începerea conflictului din Ucraina, 4.357 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 38.392 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 56 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 40.3%", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 23.624 de mijloace de transport şi 95.896 de persoane, dintre care 9.323 de cetăţeni ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te